Thursday, January 27, 2022

Pyramiduppsats

Pyramiduppsats



Vissa människor trodde att pyramiderna inte byggdes för fyra år sedan. Fler relaterade tidningar. I dag, pyramiduppsats av erosion är den bara cirka meter hög, pyramiduppsats. Ett tvärsnitt av en triangel ger en triangel. Han uppfattades som representanten för gudarna och gudinnorna i det världsliga riket.





Introduktion



Keopspyramiden är en av de äldsta indikationerna på existensen och uppkomsten av civilisationen i världen. Denna pyramid finns i den egyptiska staden Giza som stoltserar med att vara den tredje största staden i hela Egyptens land. Det ligger också på den västra sidan av floden Nilen. Inom Giza-pyramidkomplexet, pyramiduppsats, det finns tre primära pyramider. Bland dessa tre pyramider, pyramiduppsats, den stora pyramiden i Giza är enastående i sitt värde, pyramiduppsats, växtlighet och kulturell representation av den forntida egyptiska civilisationen. Det byggdes mellan åren f.Kr. och f.Kr, pyramiduppsats, ett ungefärligt tjugoårigt spann.


Farao Khufu, pyramiduppsats, den andra härskaren av den fjärde dynastin i Pyramiduppsats, beställde byggandet av den stora pyramiden. Pyramiden var fot hög, främst på grund av konkurrensen eftersom de efterföljande faraonerna ville överträffa sina föregångare. Varje farao ville överträffa sina föregångares framgångar samtidigt som de strävade efter att väcka ännu mer beundran från sina undersåtar. Den stora pyramiden i Giza ger en inblick i vitaliteten i religion, kultur och strikta politiska system i det antika Egypten. I det forntida Egypten, i likhet med den period då den stora pyramiden byggdes, fanns det en stark anslutning till de religiösa elementen i nationen.


Det var i detta ljus som de gamla egyptierna satte ett extremt starkt värde på sina gudar och faraoner. De forntida egyptiernas gudar var så speciella för dem eftersom människor förknippade olika distinkta titlar och roller med var och en av sina gudar och gudinnor, pyramiduppsats. Gudarna sträckte sig från de som var ansvarig för solen Rethe sky Horus och till och med de som hade kontroll pyramiduppsats människornas och markens fruktbarhet, såsom Isis och Min. De forntida egyptierna, särskilt faraonerna och andra toppledare i det egyptiska samhället, dyrkade ett stort antal av dessa gudar och gudinnor och skapade till och med monument till deras ära.


Genom dessa gudar och gudinnor styrde farao över och ledde egyptierna. Som sådan var faraonernas roller både religiösa och sekulära. Därför var de de högsta ledarna i det forntida Egypten. Det var också på grund av sådan fäste och kraft som de konstruerade pyramiderna. Som pyramiduppsats farao som byggde den stora pyramiden i Giza, Khufu, det fanns ett stort behov av att bygga en så massiv pyramid för att försäkra sig om att han hade gudarna på sin sida. Faraonerna och andra ledare placerade sina gudar och gudinnor för tillbedjan i pyramiden och dess omgivningar. Några av dessa gudar och deras representationer placerades till och med i faraonernas gravar som ett medel genom vilket ledarna skulle nå den andra världen i sitt liv efter detta.


Efter att de nått och tagit sig in i livet efter detta ansågs faraonerna i det antika Egypten uppnå statusen att själva bli gudar. Som nämnts ovan var tron ​​på livet efter detta ett centralt begrepp i de gamla egyptiernas kultur. Som ett resultat av denna tro kom de på flera kulturella och traditionella metoder som ett sätt genom vilka de kunde förbereda sig för sin resa och passage in i livet efter detta och de liv som de kunde leva där. Den vanligaste metoden bland faraonerna och deras familjer var byggandet av pyramiderna. Den primära funktionen för pyramiduppsats komplexet och anledningen till att det inkluderades var förberedelsen av kroppen av farao, hans familj eller tjänare som han skulle resa med till pyramiduppsats. I synnerhet ägde konserveringsprocesserna, såsom avlägsnandet av faraonerna och andra avlidna kroppar och balsameringsprocessen rum i dessa komplex.


Den främsta anledningen till det hela pyramiduppsats bevarandet var att se till att kropparna var fria från element som skulle göra dem orena för att komma in i livet efter detta. Sedan, balsamerare och andra personer som utsågs för att göra bevarandeprocesserna pyramiduppsats till gudarna för att blidka dem och vädja om deras vägledning och skydd av faraonerna och de begravda med honom. Som alltid målade man även på väggarna eller gjorde ristningar pyramiduppsats de beskriver faraos liv, pyramiduppsats. Dessa målningar och sniderier inkluderade också böner och trollformler som skulle fungera som ett sällskap för faraonerna under deras resa till pyramiduppsats. Dessutom hindrade de dem från att bli störda eller svajade under deras resa.


Precis som religion spelade en stor roll i byggandet av den stora pyramiden i Giza, var den politiska organisationen i det antika Egypten också avgörande. Farao Khufu, i likhet med andra faraoner som hade regerat över det gamla Egypten, utövade pyramiduppsats makt över sina undersåtar. Det är under beskydd av sådan makt som farao beordrade att bygga pyramiden. Han uppfattades som representanten för gudarna och gudinnorna pyramiduppsats det världsliga riket. Som nämnts ovan var farao både en sekulär och religiös ledare av högsta rang i det antika Egypten. På grund av en sådan ställning var farao Khufu fruktad och vördad av praktiskt taget alla forntida egyptier som var hans undersåtar.


Baserat på den massiva och invecklade strukturen av den stora pyramiden i Giza, kan det anses att den typ av insats som krävdes för dess konstruktion var av komplex karaktär, pyramiduppsats. Detta uppmanar en att överväga politiska aspekter och makter hos härskare och relatera dem till den forntida egyptiern pyramiduppsats av tiden. Till exempel måste storleken på stenarna och den allmänna höjden på Keopspyramiden ha krävt en stark känsla för organisation. Det krävde också att de stora stenblocken drogs över och uppåt till den stora pyramiden. Dessutom detaljerna på väggarna inuti den stora Pyramiduppsats visar på nivån pyramiduppsats organisation och arbetskraft som dess konstruktion krävde.


Detta är helt enkelt för att det skulle vara det pyramiduppsats till pyramiduppsats människor utan att påtvinga en centraliserad form av makt. Alla verk av sådan massivitet och detaljer var endast möjliga under överinseende av mäktiga individer. Utan en sådan organiserad och kraftfull tillsyn skulle det sannolikt ha förekommit serier av uppror under dess konstruktion, pyramiduppsats. Detta indikerade också det hierarkiska system som den forntida egyptiska administrationen var baserad på. Maktens centralitet härrörde från farao Khufu som använde den i driftsättningen av sin pyramid.


Dessutom var det runt denna tid som de forntida egyptierna introducerades till idén och användningen av hieroglyferna som ett sätt genom vilket de kunde registrera data, pyramiduppsats, kommunicera och till och med pyramiduppsats sig själva. Med hjälp av hieroglyfer kunde egyptierna göra sina beräkningar, samt planera och registrera konstruktionen av den stora pyramiden i Giza. Samma hieroglyfer användes i målningarna och ristningarna på den stora pyramidens väggar. Forntida Egypten var också i färd med att förstärka sitt nyförvärvade politiska och administrativa system till en mer omfattande organisation. Från utvärderingen av den stora pyramiden i Giza kan man förstå mer om det historiska, religiösa, kulturella, pyramiduppsats, och politisk status i det forntida Egypten under kontroll av farao Khufu.


Med sin tjugoåriga byggperiod mellan åren f.Kr. och f.Kr., spelade Keopspyramiden en betydande roll i det forntida Egyptens religiösa sfär. Den skulle också fungera som hans grav när han dog och behövde påbörja sin resa till livet efter detta, pyramiduppsats. Denna aspekt påverkades av den forntida egyptiska tron ​​på livet efter döden. Det fanns också ett politiskt inflytande under dess konstruktion i den meningen att farao försökte utöva mer kontroll och krävde mer heder från egyptierna. Han ville överträffa föregångarna i deras arv. Detta möjliggjordes på grund av den forntida egyptiska tron ​​på farao Khufu som både en sekulär och religiös ledare som agerade som en representant för gudarna och gudinnorna.


Det var under denna politiska makt som det var möjligt att hantera byggandet av den stora pyramiden. Kompetensen och arbetskraften pyramiduppsats anställd i dess konstruktion visade pyramiduppsats av hierarkin och det organiserade ledarskapet för farao Khufu, pyramiduppsats. Dessutom gjorde användningen av hieroglyfer det lättare att konstruera den stora pyramiden i Giza eftersom det möjliggjorde kommunikation mellan människor och inspelning av data. Som ett resultat täckte de pyramidens väggar med skrifter, målningar, pyramiduppsats, och sniderier som i sin tur gör det möjligt att få en inblick i de forntida egyptiernas liv och tro.


25 juni i Exploratory. Typ av uppdrag. Författarnivå. Antal sidor. Totalbelopp:. Miljöföroreningar i Kina. Sociala medier påverkar ungdomar. Bysantinska imperiet Analys av en annons Sample Perception Essay Sample The Future of Robotics Essay Computational Linguistics.





jämföra och kontrastera uppsatser online klasser vs traditionella



Även denna var gjord av stenblock som lutade inåt. Arkitekterna hade designat den med en vinkel på 60 grader mot marken, men när pyramiden reste sig började den sjunka på grund av stenarnas vikt och vinkel. För att lösa detta problem satte byggarna upp en yttre bärande vägg, vilket gav den halvfärdiga pyramiden en grundare vinkel på 55 grader. Efter detta avslutade arkitekterna den övre delen av pyramiden med en lutning på endast 43 grader. Denna förskjutning i vinkel från 55 till 43 grader ger denna pyramid dess namn den böjda pyramiden.


Under byggandet av den böjda pyramiden gjorde arkitekterna en upptäckt: På den övre delen, istället för att luta stenarna inåt, lade de ner horisontella lager av större stenblock. Med den nya tekniken resulterade pyramidformen eftersom varje nivå var något mindre än den den låg på. Den nya tekniken användes sedan för att konstruera en annan gigantisk pyramid för Sneferu, nu kallad Norra pyramiden, som ligger cirka 1. Det visade sig vara så framgångsrikt att Sneferu återvände till Maydūm, medan konstruktionen fortfarande pågick på de två Dashur-pyramiderna, och förfinade Maydūm-pyramiden genom att lägga till en yttre nivå konstruerad med den nya metoden. Under loppet av den 5:e dynastin f.Kr. sjönk dock kvaliteten på de kungliga pyramiderna.


Kärnorna var gjorda av mindre stenblock, lagda mer oregelbundet. Vid slutet av Gamla kungariket runt f.Kr. hade pyramiderna en kärna av luddigt murverk och skräp täckt med en faner av fin kalksten. Efter en kaotisk period i egyptisk historia kallad den första mellanperioden f.Kr., valde egyptiska kungar att bli begravda i pyramider i sin nya huvudstad nära moderna Lisht. Dessa pyramider i Mellersta kungariket liknar dem i det sena Gamla kungariket, de är löst konstruerade av grova stenar, skräp och lertegel och belagda med fin kalksten. De tillhörande templen var dock mycket större än Gamla kungariket. Pyramiderna som byggdes tidigt i Mellanriket gick in genom en öppning som skar in i mitten av norrsidan, från vilken en enkel passage gick ner.


Under Senwosret II f.Kr.s regeringstid ändrade byggare detta enkla och förutsägbara arrangemang. Vid hans pyramid vid Illahun ledde ingången till ett system av schakt på södra sidan av pyramiden och en passage som kretsade gravkammaren innan den öppnades in i den. Under resten av Mellersta kungariket blev kungliga pyramider allt mer komplicerade i plan, förmodligen för att omintetgöra gravrövares avsikter. I det nya kungariket f.Kr. begravdes inte längre kungar i pyramider. Platsen för kungliga gravar hade flyttats till Kungadalen nära moderna Luxor. Men privata medborgare använde små pyramider för gravar som knappt var högre och bredare än ingångarna till dem. Konceptet med pyramiderna var att basen av den stora pyramiden bildar en nästan perfekt fyrkant, med bara en cm ca 7.


Detta enorma torg är också nästan exakt plant. När den nyligen färdigställdes steg den stora pyramiden nästan 50 våningar högt. Forskare uppskattar att 2. Det största blocket väger så mycket som 15 ton. Lag av bagare, snickare, vattenbärare och andra tjänade förmodligen pyramidbyggarna, så att totalt cirka 25, män och kvinnor kan ha bott året runt nära byggarbetsplatsen. Ingen av arbetarna var slavar. De flesta var troligen bönder, kontrakterade att arbeta under en begränsad tid. Specialister, som var fast anställda av kungen, fyllde de tjänster som krävde mest skicklighetsarkitekter, murare, metallarbetare och snickare.


De valde en plats i Giza på ett relativt platt område av berggrund, som inte gav en stabil grund. Efter att noggrant ha undersökt platsen och lagt ner den första nivån av stenar, konstruerade de den stora pyramiden i horisontella nivåer, den ena på den andra. Det mesta av stenen för det inre av den stora pyramiden bröts omedelbart söder om byggarbetsplatsen. Pyramidens släta utsida var gjord av en fin vit kalksten som bröts över Nilen. Dessa yttre block måste skäras försiktigt, transporteras med flodpråm till Giza och släpas upp för ramper till byggarbetsplatsen. Endast ett fåtal exteriörblock finns kvar på plats längst ner i den stora pyramiden. Under medeltiden från 400-talet till 1400-talet tog människor bort resten för att bygga projekt i staden Kairo.


För att säkerställa att pyramiden förblev symmetrisk, måste de yttre höljesstenarna alla vara lika i höjd och bredd. Arbetare markerade alla block för att indikera vinkeln på pyramidväggen och trimmade ytorna noggrant så att blocken passade ihop. Under konstruktionen lämnades stenens yttre yta ofullbordad; överflödig sten togs bort senare. När den stora pyramiden reste sig byggde arbetarna stora ramper för att dra sitt material upp på sidorna av strukturen. Den exakta formen av dessa ramper är inte känd, men forskare tror att de troligen byggdes runt pyramiden när de reste sig. Dessa ramper var troligen gjorda av ökenlera blandad med vatten och bundna med kalkstensrester som blivit över från byggnadsarbetet.


Dessa målningar och sniderier inkluderade också böner och trollformler som skulle tjäna som ett sällskap för faraonerna genom deras resa till livet efter detta. Dessutom hindrade de dem från att bli störda eller svajade under deras resa. Precis som religion spelade en stor roll i byggandet av den stora pyramiden i Giza, var den politiska organisationen i det antika Egypten också avgörande. Farao Khufu, i likhet med andra faraoner som hade regerat över det gamla Egypten, hade mycket makt över sina undersåtar. Det är under beskydd av sådan makt som farao beordrade att bygga pyramiden. Han uppfattades som representanten för gudarna och gudinnorna i det världsliga riket.


Som nämnts ovan var farao både en sekulär och religiös ledare av högsta rang i det antika Egypten. På grund av en sådan ställning var farao Khufu fruktad och vördad av praktiskt taget alla forntida egyptier som var hans undersåtar. Baserat på den massiva och invecklade strukturen av den stora pyramiden i Giza, kan det anses att den typ av insats som krävdes för dess konstruktion var av komplex karaktär. Detta uppmanar en att överväga politiska aspekter och makter hos härskare och relatera dem till det forntida egyptiska samhället på den tiden. Till exempel måste storleken på stenarna och den allmänna höjden på Keopspyramiden ha krävt en stark känsla för organisation. Det krävde också att de stora stenblocken drogs över och uppåt till den stora pyramiden.


Dessutom visar detaljerna på väggarna inuti den stora pyramiden den nivå av organisation och arbete som dess konstruktion krävde. Detta beror helt enkelt på att det skulle vara ogenomförbart att driva människor utan att införa en centraliserad form av makt. Alla verk av sådan massivitet och detaljer var endast möjliga under överinseende av mäktiga individer. Utan en sådan organiserad och kraftfull tillsyn skulle det sannolikt ha förekommit serier av uppror under dess konstruktion. Detta indikerade också det hierarkiska system som den forntida egyptiska administrationen var baserad på. Maktens centralitet härrörde från farao Khufu som använde den i driftsättningen av sin pyramid. Dessutom var det runt denna tid som de forntida egyptierna introducerades till idén och användningen av hieroglyferna som ett sätt genom vilket de kunde registrera data, kommunicera och till och med uttrycka sig själva.


Med hjälp av hieroglyfer kunde egyptierna göra sina beräkningar, samt planera och registrera konstruktionen av den stora pyramiden i Giza. Samma hieroglyfer användes i målningarna och ristningarna på den stora pyramidens väggar. Forntida Egypten var också i färd med att förstärka sitt nyförvärvade politiska och administrativa system till en mer omfattande organisation. Från utvärderingen av den stora pyramiden i Giza kan man förstå mer om den historiska, religiösa, kulturella och politiska statusen i det antika Egypten under kontroll av farao Khufu. Med sin tjugoåriga byggperiod mellan åren f.Kr. och f.Kr., spelade Keopspyramiden en betydande roll i det forntida Egyptens religiösa sfär.


Den skulle också fungera som hans grav när han dog och behövde påbörja sin resa till livet efter detta. Denna aspekt påverkades av den forntida egyptiska tron ​​på livet efter döden. Det fanns också ett politiskt inflytande under dess konstruktion i den meningen att farao försökte utöva mer kontroll och krävde mer heder från egyptierna. Han ville överträffa föregångarna i deras arv. Detta möjliggjordes på grund av den forntida egyptiska tron ​​på farao Khufu som både en sekulär och religiös ledare som agerade som en representant för gudarna och gudinnorna. Det var under denna politiska makt som det var möjligt att hantera byggandet av den stora pyramiden. Kompetensen och arbetskraften som användes i dess konstruktion visade nivån på hierarkin och det organiserade ledarskapet för farao Khufu.


Dessutom gjorde användningen av hieroglyfer det lättare att konstruera den stora pyramiden i Giza eftersom det möjliggjorde kommunikation mellan människor och inspelning av data. Som ett resultat täckte de pyramidens väggar med skrifter, målningar och sniderier som i sin tur gör det möjligt att få en inblick i de forntida egyptiernas liv och tro. 25 juni i Exploratory. Typ av uppdrag. Författarnivå.

No comments:

Post a Comment