Monday, February 28, 2022

Exempel på uppsatser för universitet

Exempel på uppsatser för universitet



Föreslagen läsning: Hur man kommer in i Cornell. Från lagresor och turneringar till knasiga karaoke-ögonblick och att delta i excentriska traditioner som våra årliga SquashBusters-OS, min komfortzon har stadigt vuxit sig större. Medicinsk skola antagning College antagning Medicinsk residency antagning MCAT. I slutet av vårt samtal, exempel på uppsatser för universitet, Jag bad rikligt om ursäkt. Jag berättade om mina kamper med att acceptera min kultur medan jag hörde berättelserna om mina vänner som hade att göra med könsdysfori.





Inspiration för ditt mest kreativa jag



Att söka till college kan vara väldigt spännande, men kräver också mycket engagemang, forskning och hårt arbete. En viktig del av din ansökan som bör ges mycket exempel på uppsatser för universitet tid och uppmärksamhet är högskoleuppsatsen. Innan du skriver ditt första utkast, läs våra exempeluppsatser för att få några tips om hur du skriver din perfekta antagningsuppsats. State University och jag har en gemensam vision. Jag, som State University, arbetar ständigt med att utforska exempel på uppsatser för universitet naturens gränser genom att överträffa förväntningarna. Länge som amatörforskare var det denna drivkraft som förde mig till University of Texas för dess studentvetenskapliga utbildningsprogram under min tid på UT, men ändrade det.


När jag deltog för första gången i ett fullängdsforskningsexperiment på den nivån kände jag mig mer levande, mer engagerad än jag någonsin haft tidigare. Att lära sig den komplexa dynamiken mellan elektromagnetisk induktion och optik i ett försök att lösa en av fysikens heliga graler, exempel på uppsatser för universitet, gravitationsvågor, jag kunde inte ha varit mer nöjd. Min önskan att ytterligare formalisera min kärlek till vetenskap för mig till State University. Exempel på uppsatser för universitet till denna erfarenhet vet jag nu bättre än någonsin att State University är min framtid, för genom det söker jag en annan, permanent, möjlighet att följa min passion för naturvetenskap och teknik.


Förutom bara vetenskap dras jag till State University av andra skäl. Jag strävar efter att arbeta med den mångfaldiga grupp människor som State University helhjärtat tar emot - och som också delar mitt tänkesätt. De, som jag, är där för att State University respekterar värdet av mångfald. Jag vet av personlig erfarenhet att för att uppnå det förtroende, ärlighet och framgång som State University värdesätter, behövs nya människor för att skapa en respektfull miljö för dessa värderingar. Och det, verkligen, exempel på uppsatser för universitet, är den största framgång jag kan tänka mig. Denna betoning på mångfald kan också hittas i de olika specialiserade avdelningarna som finns vid State University. Utöver sin växande kulturella och etniska mångfald håller State University på att bli en mästare på att skapa en nisch för varje student.


Detta isolerar dock inte eleverna genom att tvinga dem att arbeta med endast dem exempel på uppsatser för universitet som följer sin specifika disciplin. Istället är det den sömlösa interaktionen mellan anläggningar som tillåter varje avdelning, från teknik till programmering, exempel på uppsatser för universitet, att skapa en verklig inlärningsmiljö som djupt efterliknar den verkliga världen. Således är State University inte bara den perfekta platsen för mig, det är den enda platsen för mig. Jag har faktiskt den intellektuella viljan att absorbera varje uns av kunskap som presenterats under min tid i IB-programmet, och jag vet att jag kan bidra till State University eftersom det fortsätter att odla ett vetenskapligt klimat som uppmuntrar intellektuell nyfikenhet.


På institutionen för elektro- och datateknik vid State University kommer jag att kunna göra just det. På en institution där utbildning och forskning blandas kan jag fortsätta att följa vägen mot vetenskaplig excellens. Långt fascinerad av hobbyer som mitt arbete med FIRST Robotics-teamet, tror jag att State University skulle vara det bästa valet för att exempel på uppsatser för universitet att vårda min kärlek till el- och datateknik. Jag har bara skrapat på ytan inom detta ständigt utvecklande område men vet att den tekniska potentialen är obegränsad. På samma sätt känner jag att min tid på State University skulle göra min potential lika obegränsad. Det här är ett perfekt svar på en universitetsspecifik uppsatsuppmaning.


Det som gör den särskilt effektiv är inte bara dess sammanhängande struktur och eleganta stil utan också detaljnivån författaren använder i svaret. Genom att direkt identifiera de specifika aspekterna av universitetet som är attraktiva för författaren, kan författaren tydligt och effektivt visa inte bara sitt engagemang för sina studier utan - kanske ännu viktigare - den tankenivå han lagt ner i sitt beslut att söka. Granskningskommittéer vet hur generiska svar ser ut så specificitet säljer. Så länge jag kan minnas har jag drömt om vetenskap.


Där andra ser ingenjörskonst, experiment och presentation av vetenskap som en exempel på uppsatser för universitet, Jag ser bara spänning. Redan som barn sökte jag ständigt efter det, först på tv med Bill Nye och The Mythbusters, sedan personligen i varje museiutställning jag kunde hitta. Vetenskap i alla dess former fascinerade mig, men i synnerhet vetenskapsprojekt var en kategori för sig själva. För mig var naturvetenskapliga projekt en speciell glädje som bara växte med tiden. Det var faktiskt denna fortsatta fascination för praktisk vetenskap som förde mig år senare till bastun som är University of Alabama i mitten av juni.


Att delta i Student Science Training Program och arbeta i deras labb fick mig att känna mig som ett barn i en godisbutik. Bara tanken på att delta i ett projekt exempel på uppsatser för universitet denna nivå av vetenskaplig rigor fick mig att glömma att det här skulle vara mitt sommaruppehåll och jag tillbringade den första dagen med att ivrigt undersöka varje utrustning. Redan till en början, när hela forskargruppen satt där och gjorde uträkningar och andra kände att de stirrade ner i tunnan av besegrat syfte, förblev jag entusiastisk. Gång på gång påminde jag mig själv om den berömda frasen "stor ansträngning leder till stora belöningar", och visst, snart började mina ambitioner uppfyllas, exempel på uppsatser för universitet.


Denna attitydförändring sammanföll också med en platsförändring: från datorbordet till laserlabbet. Det var äntligen dags att smutsa ner händerna. Nu började saker och ting bli riktigt intressanta. Under experimentfasen av projektet tillbringade jag majoriteten av mina vakna timmar i labbet - och jag njöt av varje minut av det, exempel på uppsatser för universitet. Från debriefing med min samordnare på morgonen till att kontrollera och återkontrollera resultaten långt in på eftermiddagen, jag var på molnet nio hela dagen, varje dag. Jag älskade till och med den elektriska känslan av ångest när jag väntade på resultatet.


Men mest av allt älskade jag själva strävan efter vetenskapen. Innan jag visste ordet av det, exempel på uppsatser för universitet, Jag var långt in i den sjunde veckan och hade avslutat mitt första långsiktiga forskningsexperiment. Till slut, även om dagarna var långa exempel på uppsatser för universitet hårt, mitt arbete den sommaren fyllde mig med stolthet. Den stoltheten har exempel på uppsatser för universitet och återupplivade min kärlek till vetenskap. Jag kände mig mer levande, mer engagerad i det labbet än jag har gjort någon annanstans, och jag är fast besluten att återvända. Jag har alltid drömt om vetenskap men sedan den sommaren, sedan mitt experiment, har jag bara drömt om framtiden.


För mig är medicinsk vetenskap framtiden och genom den söker jag en annan, permanent, möjlighet att följa min passion. När allt kommer omkring, att följa din passion är bokstavligen, exempel på uppsatser för universitet, en dröm som går i uppfyllelse. Förutom användningen av ett tydligt, demonstrativt språk, finns det en sak som gör detta till en effektiv uppsats: fokus. Lägg märke till att, även om frågan är bred, är svaret snävt. Detta är avgörande. Det exempel på uppsatser för universitet vara lätt att vaxa poetisk på ett ämne och i processen ta på sig för mycket. Istället, genom att lyfta fram en specifik aspekt av hans personlighet, kan författaren ge läsaren en smak av vem han är utan att överväldiga honom eller bara återge hans CV.


Denna betoning ger läsaren möjlighet att lära sig vem författaren är på hans villkor och gör det till en verkligt övertygande ansökningsuppsats. Vintern i mitt sjunde år gick min alkoholiserade mamma in på en psykiatrisk avdelning för ett självmordsförsök. Mamma överlevde, men jag skulle aldrig glömma att besöka henne på avdelningen eller den totala förvirring jag kände över hennes försök att avsluta sitt liv. Idag inser jag att denna erfarenhet i hög grad påverkade min professionella ambition såväl som min personliga identitet, exempel på uppsatser för universitet.


Medan mina yrkesambitioner tidigt var inriktade på det mentala hälsoområdet, exempel på uppsatser för universitet, Senare erfarenheter har styrt mig mot en karriär inom den akademiska världen. Jag kommer från en liten, ekonomiskt deprimerad stad i norra Wisconsin. Många människor i denna före detta gruvstad går inte ut gymnasiet och för dem är college ett idealistiskt koncept, inte en verklighet. Ingen av mina föräldrar gick på college. Känslor av att vara instängd i en stillastående miljö genomsyrade mitt sinne, och ändå visste jag att jag var tvungen att ta examen från gymnasiet; Jag var tvungen att komma ut. Även om de flesta av mina vänner och familj inte förstod mina ambitioner, visste jag att jag ville göra skillnad och använde deras tvivel som motivation att gå igenom.


Fyra dagar efter att jag tog examen från gymnasiet gick jag med i U. De fyra åren jag tillbringade i armén odlade en djupt rotad passion för att tjäna samhället. Medan jag var i armén hade jag den stora äran att tjäna med flera män och kvinnor som, precis som jag, kämpade för att göra skillnad i världen, exempel på uppsatser för universitet. Under min tjänstgöring såg jag flera skeppskamrater lida av olika psykiska åkommor. Driven av ett engagemang att tjäna och en önskan att förstå grunderna för psykologisk sjukdom, bestämde jag mig för att återvända till skolan för att studera psykologi. För att betala för exempel på uppsatser för universitet och fortsätter att vara aktiv i samhället, tog jag värvning i Texas Army National Guard som läkare.


På grund av det ökade utplaceringsschemat och krav som ställs på alla grenar av militären efter den 11 september, har min deltagande i skolan nödvändigtvis kommit i andra hand efter mitt engagemang för militären. Det finns olika terminer där jag på grund av denna efterfrågan gick i skolan mindre än på heltid. Trots att det tog lång tid och svårigheten att skapa separat tid för skolan med sådana yrkeskrav, förblev jag envis med att sikta på att gå i skolan eftersom mitt schema skulle tillåta, exempel på uppsatser för universitet. Mitt militära engagemang slutar i juli och kommer inte längre att komplicera mina akademiska sysselsättningar. På college, när jag blev mer politiskt engagerad, började mitt intresse att dras mer mot statsvetenskap.


Intresset för att tjäna och förstå människor har aldrig förändrats, men jag insåg att jag kunde göra större skillnad genom att göra något som jag har en djupare passion för, statsvetenskap. Efter att ha studerat dubbla examina i både psykologi och statsvetenskap fick jag en möjlighet att slutföra en avhandling i psykologi med Dr. Sheryl Carol, professor i socialpsykologi vid University of Texas UT I höst kommer jag att slutföra ytterligare en avhandling som McNair Scholar med Dr. Ken Chambers, docent i latinamerikanska studier vid UT Statsvetenskapliga institutionen. Som doktorand hade jag förmånen att få omfattande forskningserfarenhet av att arbeta i ett forskningslabb med Dr.


Under de tre år jag arbetade i hennes labb hjälpte jag till med att utforma en studie, exempel på uppsatser för universitet, skriva en Institutional Review Board IRB-ansökan, köra deltagarna genom både pilotstudier och vanliga studier, koda data och analysera nämnda data, med dessa erfarenheter som kulminerade i min examensarbete. Att delta i en så stor studie från början till slut har validerat mitt intresse för akademisk forskning som yrke. I höst kommer jag att börja skriva ytterligare ett examensarbete i statsvetenskap.


Även om det exakta ämnet för min avhandling är oklart, är jag särskilt intresserad av Mexiko och dess utveckling mot en mer demokratisk regering. Minor i spanska, jag har läst olika litteratur från Mexiko och har kommit att respektera Mexiko och latinamerikansk kultur och samhälle. Jag ser fram emot att genomföra denna forskning eftersom den kommer att ha en mer kvalitativ lutning än min avhandling i psykologi, vilket ger en ytterligare förståelse för forskningsmetodik. Mitt nuvarande beslut att byta från socialpsykologi till statsvetenskap är vidare relaterat till en studie utomlandskurs sponsrad av Europeiska unionen med Dr.


Samuel Mitchell, docent vid statsvetenskapliga institutionen vid UT. Professor Mitchell fick ett stipendium för att ta en klass studenter till Belgien för att studera EU. Den här kursen visade en direkt korrelation mellan det jag hade studerat i klassrummet med den verkliga världen. Efter att ha tillbringat flera veckor med att studera EU, dess historia och nuvarande rörelse mot integration, flög klassen till Bryssel där vi träffade tjänstemän och fortsatte att lära oss hur EU fungerade. Mitt intresse för att gå på University of Rochester i synnerhet, relaterar till min första termin på OU och möjligheten att gå en introduktionskurs i statistik hos den nu pensionerade Dr. Larry Miller.





romeo och julia essäer



Det tog en halv sekund för sidan att laddas och ytterligare en halv sekund för mig att bearbeta det jag såg. Jag kunde ha rullat i timmar och absorberat bilderna av modeller i elmotorstolar iförda utsmyckade klänningar, snåriga lappar på ledarhundsvästar och dekorerade käppar. Jag kom hela tiden tillbaka till sidan, förtrollad av rörelsen. Cripplepunk-rörelsen är avsiktligt subversiv och kämpar mot förmågan och medlidandet som funktionshindrade människor möter vid varje tur. I cripplepunk-kretsar kan en dövblind svart kvinna lära världen att funktionshindrade människor kan ha drömmar för sin framtid. Cripplepunk-rörelsen är en rörelse där jag kan erbjuda sympati, råd och stöd till samma människor som hjälpt mig genom annars isolerande stunder och nya krymplingar.


Mitt arbete som cripplepunk sker överallt, både i klassrum och livsmedelsbutiker, genom att vara synligt och ohyfsat handikappad, vokalt konfrontera ableister och kampanja för ökad tillgänglighet. En av de främsta styrkorna med denna uppsats är dess författare. Genom sin entusiasm för cripplepunk-rörelsen och deras skrivstil känner läsarna kopplingar till dem. Samtidigt blir vi förtrollade av eleven som positionerar sig som mogen och insiktsfull. Tillsammans får läsaren en god uppfattning om vem den här studenten är och hur de skulle passa in i campusgemenskapen. Även om vi får en god känsla för den unika gemenskap den här studenten kom ifrån och hur den format dem, vill vi fortfarande veta hur de kommer att bidra till sin campusgemenskap.


Att omarbeta slutsatsen för att diskutera hur de kommer att ta lärdomarna de har lärt sig av att vara en del av cripplepunk-gemenskapen och dela dessa lektioner med en ny community skulle visa antagningstjänstemän exakt vad den här studenten skulle ta med sig till campus. I min ungdom fann jag tröst i gemenskaper med mina kamrater som delade delar av min identitet; från att tala samma andraspråk till att dela liknande smaker, jag var snabb att knyta an till dem jag liknade. När jag flyttade till Oregon befann jag mig milsvidt från dessa förbindelser.


Min splittrade identitet fann inte mycket att fästa vid mina kamrater. Inkling förbindelser rycktes upp när jag gick på tre olika mellanstadier under mina år. I slutet av mattelektionen mot mitten av åttan kände jag en knackning på axeln. Bakom stod en lång tjej med glasögon och tandspalt. Med utgångspunkt från denna lilla inbjudan fann jag mig själv som en del av en gemenskap av kamrater som jag aldrig trodde att jag skulle kunna relatera till. Våra intressen skiljde sig åt och kolliderade i alla avseenden; vi hade olika könsidentiteter, sexuell läggning och etnisk bakgrund. Medan jag var den enda färgade personen i vår vängrupp, omhuldade jag de olika upplevelserna vi tog med till bordet.


Jag berättade om mina kamper med att acceptera min kultur medan jag hörde berättelserna om mina vänner som hade att göra med könsdysfori. Under de följande åren tillämpade jag helhjärtat denna mångfacetterade syn på min känsla av gemenskap. Jag umgicks med jämnåriga både olika och lika mig; Jag hittade gemenskap på indiska festivaler med mina sydasiatiska kamrater och gemenskap med mina närmaste vänner som jag kan skapa starka känslomässiga kontakter med, trots vår olika bakgrund. Denna ständigt växande känsla av gemenskap har hjälpt mig att trivas och kommer bättre att hjälpa mig att engagera mig i studentkåren vid University of Washington.


När den här eleven utforskar kampen för att hitta gemenskap, läses deras uppsats inte bara som en uppsats om mångfald utan också som en uppsats om att övervinna utmaningar. Något mindre övertygande är ditt påstående att Tess är offer för Alecs ögon; Jag misstänker att du kanske har hittat bättre citat, beskrivningar eller incidenter som fördömer Alecs blick. Du är helt klart väldigt bra på att driva och bevisa ett argument. Jag uppmuntrar dig att vara lite mer experimentell i din nästa uppsats; kanske välj ett mindre okomplicerat ämne och se vart det tar dig.


Vänligen se anteckningar med blyerts genomgående om att förkorta meningar och se efter kommatecken, slå upp den här termen i en stilmanual om den är obekant. Diskutera de nya insikterna i förståelsen av hemolytiskt uremiskt syndrom och dess globala implikationer efter det storskaliga utbrottet av E. Coli OH4 diarré i Tyskland [ pdf KB ]. En enastående uppsats som visar en fullständig förståelse och en förmåga att tänka kring ämnet, särskilt med avseende på de patogena egenskaperna. Mycket bra bevis och en djupgående diskussion, som belyser rollen av de unika egenskaperna hos det tyska utbrottet. Också bra användning av bevis för att belysa den ovanliga epidemiologin. Uppsatsen är logisk, rör sig steg för steg i händelseförloppet kronologiskt. Utmärkt presentation.


Mycket bra användning av diagram, speciellt den på plasmiderna. Bra referens. Mycket mindre fel markerade på skriptet. Ladda ner skriptet för mer detaljerad feedback från läraren [ KB ]. Kritiskt utvärdera Piagets teori om kognitiv utveckling [ pdf 1. Copyright © , University of Sussex. Tillgänglighet A-Z Personalsökning Kontakta oss E-post Extern webbplats Webbplats Personer med efternamn. Skolor ITS Library Professionella tjänster. Skills Hub. Hur refererar jag till citat och idéer? Referensfrågesport Plagiatfrågesport Referensstilar APA-stil Harvard-stil Chicago-stil MHRA-stil MLA-stil OSCOLA Numerisk stil Vancouver-stil RSC-stil Referenshanteringsverktyg Akademisk integritet Plagiat Samverkan Personation Tillverkning av resultat Missuppförande i examen Presentera och delta i klassen Seminarier och vänt lärande Förberedelser för flippad inlärning en presentation Digitala verktyg för presentationer Handouts, anteckningar och visuella hjälpmedel Leverera en presentation Räknekunskap och statistik Matematik Räknekunskap och statistik Matematik Räknekunskap Statistik Revision och tentor Förbereda för onlinebedömningar Planera och använda revideringstid effektivt Revisionsstrategier och minnestekniker Tentamensskrivningstekniker Använda föreläsningar inspelningar Tidshantering Hur hanterar du din tid?


Att vara organiserad Prioritera uppgifter Planera din tid Hantera distraktioner. Exempeluppsatser Titta på dessa kritiska uppsatser skrivna av Sussex-studenter klicka på uppsatsbilden för att se. Patienten torkade sina rinnande ögon och log ett långt, sorgset leende. jag litar på dig. Tillbaka på sitt kontor, Dr. Plötsligt föll allt på plats för mig. Detta helt andra perspektiv vidgade min förståelse av det kirurgiska området och förändrade min första uppfattning om vem och vad en kirurg var. Jag vill inte bara hjälpa de som är sjuka och skadade utan också bli anförtrodd svåra beslut ockupationen innebär. Att upptäcka att kirurgi också är en moralisk kallelse bortom den generiska tillämpningen av en utbildad kompetens uppmuntrade mig.


Jag förstår nu att kirurger är mycket mer komplexa utövare av medicin, och jag är säker på att detta är fältet för mig. Detta är en kompletterande uppsats som fungerade för Stanford University. Föreslagen läsning: How to Get Into Stanford Undergrad and How to Ace the Stanford Roommate Essay. I de flesta konventionella klassrum lär vi oss att memorera material. Vi studerar information för att få upp den på ett test och glömmer den följande dag. Jag trodde att det här var lärande. Men i somras insåg jag att jag hade fel. Jag bodde på ett campus med studenter och studerade ett ämne. Jag valde Fysisk vetenskap.


Den första dagen i lektionen ställde vår lärare en låda på bordet och hällde vatten i toppen, och ingenting kom ut. Sedan hällde han i mer vatten och allt kom sakta ut. Vi blev tillsagda att ta reda på vad som hade hänt utan telefoner eller läroböcker, bara våra hjärnor. Vi arbetade tillsammans för att upptäcka i lådan var en sifon, liknande den som används för att pumpa gas. Vi tillbringade de kommande veckorna med att bygga solugnar, studera dynamiken i pappersplan, dyka in i innehållet i ljusets hastighet och rymdvakuum, bland annat. Vi gjorde detta utan läroböcker, flashcards eller information att memorera. Under dessa fem veckor fick vi inte lära oss imponerande terminologi eller hur man klarar AP Physics-provet. Vi fick lära oss att tänka. Ännu viktigare, vi fick lära oss att tänka tillsammans.


Att lära sig är inte memorering eller en tävling. Lärande är att arbeta tillsammans för att lösa problemen runt omkring oss och förbättra vårt samhälle. Detta är en högskoleuppsats som arbetade för University of Pennsylvania UPenn. Föreslagen läsning: How to Get Into UPenn. När jag var tretton och besökte Liberia drabbades jag av vad som visade sig vara gula febern. Lyckligtvis lyckades min familj köra mig flera timmar bort till ett stadssjukhus, där jag behandlades. Utforskningen ledde mig till African Disease Prevention Project ADPP , en ideell organisation associerad med flera universitet.


Jag bestämde mig för att skapa organisationens första gymnasiegren; Jag gillade dess unika sätt att närma sig hälso- och sociala frågor. Som grenspresident organiserar jag evenemang från små montrar vid offentliga sammankomster till insamlingar av personliga middagar för att samla in både pengar och medvetenhet. Men totalt sett har ADPP lärt mig att små förändringar kan ha enorma effekter. Skillnaden mellan ADPP och de flesta andra organisationer är dess betoning på grunderna och att göra förändringar som håller. Att arbeta mot dessa förändringar för att lösa verkliga problem är det som gör mig upphetsad. Jag upptäckte att samma idé om förändring genom enkla lösningar också gällde under min senaste sommarpraktik på Dr. På labbet fokuserade jag på att analysera medicinska databaser och skriva program som analyserar cancergenom för att hitta samband mellan vissa cancerformer och läkemedel.


För första gången i min vetenskapskarriär skulle min passion få en omedelbar effekt på andra människor, och för mig var det fängslande. Att arbeta med Project ADPP och att delta i medicinsk forskning har lärt mig att närma mig problem på ett nytt sätt. Att hitta dessa steg och uppnå dem är det som gör mig upphetsad och hungrig på att utforska nya lösningar i framtiden. Den här studenten antogs till UC Berkeley. Föreslagen läsning: Hur man kommer in i UC Berkeley och hur man skriver fantastiska UC-uppsatser. Fenomenet ömsesidigt beroende, människan beroende av människan för att överleva, har format århundraden av mänsklig civilisation. Men jag känner att dagens ungdom sakta kopplar av från sitt samhälle. Under de senaste åren har mänsklig koppling fascinerat mig och att bevittna mina kamraters apati har fått mig att engagera mig i olika ledarpositioner för att motivera dem att utföra samhällstjänst och bli aktiva medlemmar i samhället.


Mindre än ett år innan nian började gick min kusin och nära vän bort i cancer, och i känslornas flock tog jag inte emot någon av dödsfallen känslomässigt. Men en enkel berättelse hjälpte mig att hantera dessa dödsfall och vidta åtgärder. Jag var aldrig helt medveten om hur nära människor litar på varandra förrän jag läste The Fall of Freddy the Leaf av Leo Buscaglia under första året. Allegorin handlar om ett löv som förändras med årstiderna, som slutligen dör på vintern, och inser att hans syfte var att hjälpa trädet att frodas.


Efter att ha läst den blev jag upplyst om livets cykel och insåg vilken enorm inverkan mina handlingar hade på andra. Jag såg hur varje elev skapade vänskap med andra elever i vårt team och medlemmar i Phoenix-gemenskapen. Till en början bestod gruppledarskapet bara av min rådgivare i mig; dock fick jag stöd av administratörerna. Jag tillbringade mer än en timme om dagen med att förbereda evenemanget, och det var allt värt det! Sonora Eagles var elever av olika årskurser, etnicitet, socioekonomisk bakgrund och utbildningsförmåga.


Vi skämtade och spelade fotboll medan vi jobbade som frivilliga. Hela vårt team samlades runt, och jag bad folk berätta hur de har drabbats av cancer. När jag gick genom folkmassan, deras ansikten upplysta av levande ljus, deras kinder var våta av renande tårar, jag inser vilken inverkan jag hade på dem, syftet jag uppfyllde; men viktigast av allt, jag insåg vilken inverkan de hade haft på mig. Sonora Eagles var mitt sätt att hantera mina nära och käras död i cancer. Temat för stafett för livet är ett hopp om ett botemedel. Genom denna erfarenhet som ledare har jag kommit att inse att som gemenskap hoppas vi tillsammans, vi drömmer tillsammans, vi arbetar tillsammans och vi lyckas tillsammans.


Detta är fenomenet ömsesidigt beroende, livets sammanlänkning, den centrala orsaken till mänsklig existens. Jag har fortsatt detta momentum genom att starta ett Sonora High School-avdelning i American Cancer Society Youth, en klubb som är dedikerad till ungdomars engagemang och flera aspekter av American Cancer Society, inklusive det senaste Arizona-förslaget Var och en av oss lämnar hitta ett arv när vi fyller vårt syfte i livet. Jag tror att mitt syfte som student är att uppmuntra andra att bli aktiva medlemmar i samhället och motivera dem att nå nya höjder. Som student vid University of California kommer jag att bidra med min förståelse för det mänskliga tillståndet och studenternas motivation för att hjälpa till att stärka studentrelationer inom campus och i hela samhället.


Detta är en högskoleuppsats som fungerade för Cornell University. Föreslagen läsning: Hur man kommer in i Cornell. Mina fingrar vet instinktivt, utan en tanke. De vrider på ratten, precis som de har gjort hundratals gånger tidigare, tills ett mjukt, metalliskt klick ekar in i min trumhinna och utlöser deras omedvetna stopp. Jag öppnade med glädje min skåpdörr och exponerade uppriktigt dess djupaste inälvor för gymnasiets breda salar. De skarpa ljusen lyser tillbaka och avslöjar främmande varje spricka, skrymsle och vrår, som lyser över dess glittrande, kala ytor. Den här första dagen på senioråret gav jag mig ut på min uppgift.


Jag skaffar en vanlig matkasse i plast från min ryggsäck. Innehållet inuti representerar tillsammans allt om mig på gymnasiet - de berättar en historia, en allt om mig. Jag sträcker mig in och låter mina fingrar släpa runt ytorna på varje föremål. Jag väljer ut mitt första byte godtyckligt och när jag höjer min hand till ögonhöjd undersöker jag noggrant detta utvalda. En flamencodansös i miniatyr stirrar tillbaka på mig från gränserna för den rektangulära 3D-magneten, halvt dyker ut som om hon var villig att komma till liv. Genast förflyttar mitt sinne mig tillbaka några somrar tidigare, när jag knackade mina egna hälar till traditionell musik i Spanien. Jag påminns om min törst att resa, att utforska nya kulturer som är helt annorlunda än mitt bekanta hem i Modesto, Kalifornien. Som ett resultat har jag utvecklat en rastlöshet inom mig, ett behov av att gå vidare från fyra år på samma gymnasieskola, att ta vara på olika möjligheter när det är möjligt och att träffa intressanta människor.


Jag tar ut nästa magnet från min plastpåse. Den här visar en panoramautsikt över staden Santa Barbara, Kalifornien. Här minns jag att jag tillbringade sex veckor i min ära, inte bara med att studera och lära, utan faktiskt eftersträva ny kunskap för att lägga till mänsklighetens repertoar. Jag hade lätt kunnat välja att spendera min sommar med att lata mig; faktiskt, mina föräldrar försökte övertala mig att ta en paus. Istället valde jag att göra avancerad molekylärbiologisk forskning vid Stanford University. Jag ville fördjupa mig i min passion för biologi och fördjupa mig i mitt sinnes oändligt rika möjligheter.


Den här utmaningen var så givande för mig, samtidigt som jag hade det roligaste i mitt liv, eftersom jag kunde leva med människor som delade samma typ av drivkraft och passion som jag gjorde. Efter att ha stuckit upp mina magneter på skåpsdörren körde jag med fingrarna över botten av påsen och jag insåg att en fanns kvar. Denna student antogs till Northwestern University. Jag funderar kort på de traditionella vägarna, som att ta ett jobb eller tillbringa större delen av sommaren på stranden. Däremot vet jag att jag vill göra något unikt. Jag är fast besluten att till och med överträffa min förra sommar, då jag tillbringade en månad med en värdfamilj i Egypten och tolv dagar på en ledarskapskonferens i New York City. ger inte längre den typ av utmaning jag söker.


Sex månader senare kliver jag av flygplanet för att finna mig själv omgiven av palmer, med utsikt över utomhusflygplatsen. Jag skrattar för mig själv om den extra bonusen med bra väder, men jag vet att jag har kommit till Palo Alto, Kalifornien, med ett mycket högre syfte i åtanke. Jag kommer att tillbringa sex veckor här i min ära, inte bara med att studera och lära mig, utan faktiskt eftersträva ny kunskap för att lägga till mänsklighetens repertoar. Genom Stanford Institutes of Medicine Summer Research Program kommer jag att tjäna högskolepoäng genom att utföra original molekylärbiologisk forskning, skriva min egen forskningsartikel och presentera mina resultat i ett forskningssymposium. Jag bestämde mig för att tillbringa min sommar med forskning eftersom jag visste att jag gillade vetenskapligt tänkande och att jag passionerat skulle kasta mig in i alla nya utmaningar.


Jag vill alltid veta mer - att utforska universums lagar djupare, utforska naturens kraft och skönhet, lösa de mest komplicerade problemen. Jag har en omättlig nyfikenhet och en önskan att gräva djupare ner i mitt intellekts fördjupningar. På sommarforskningsprogrammet fick jag reda på hur mycket jag tycker om att tänka kritiskt, lösa problem och tillämpa min kunskap i den verkliga världen.

No comments:

Post a Comment