Monday, February 7, 2022

Uppsats om läkarassisterad självmord

Uppsats om läkarassisterad självmord



Dödshjälp är ett av de mest kontroversiella ämnena inom medial etik idag. The Heritage Foundation, 18 mars Högsta domstolen avgjorde i Washington v. Läkarassisterat självmord eller död har dykt upp som en stor kontroversiell och medicinsk-etisk fråga i det moderna hälso- och sjukvårdssystemet. På grund av läkarassisterad självmordsuppsats farlig sjukdom, Andrea lades in i... Men tanken på att tillåta en att ta hans liv har negativa effekter på allmänheten... Bibliografi BMA.





Läkare assisterade självmord



Läs essäprover skrivna av våra professionella skribenter och använd dem gärna som läkarassisterad självmordsuppsats inspirationskälla och idéer för ditt eget akademiska arbete. Inledning Medicinskt assisterat självmord är ett extremt känsligt ämne i den moderna världen, läkarassisterad självmordsuppsats. Ämnet har medicinska, psykologiska och religiösa implikationer som alla förvirrar och plågar etiken bakom denna kontroversiella operation. Medan etiken och besluten som leder någon till att välja ett medicinskt assisterat självmord har undersökts väl med en uppsjö av litteratur som en biprodukt, läkarassisterad självmordsuppsats, Det har inte gjorts mycket forskning om effekterna av medicinskt assisterat självmord på ett samhälle.


Du har tur! Beställ nu. Vad är läkarassisterad självmordsuppsats medicinskt assisterat självmord, och var är det lagligt? För att få en bättre förståelse för vad ett medicinskt assisterat självmord är, måste vi först titta på definitioner som används av professionella inom sjukvården och förstå skillnaden mellan läkarassisterat självmord och dödshjälp. Detta inträffar när en läkare tillhandahåller materialet till en patient för att avsluta sitt liv, eller när läkaren talar om för patienten vad den ska göra för att avsluta sitt liv. För denna artikels skull kommer vi att överväga medicinskt assisterat självmord som omfattar både läkarassisterat självmord och dödshjälp.


Medicinskt assisterat självmord är lagligt i fyra delstater i USA Oregon, Washington, Vermont och Montana och är lagligt i ett län i New Mexico Bernalillo County. Synpunkter för förespråkare av medicinskt assisterat självmord En påpekande om medicinskt assisterade självmord är att en läkare har skyldigheten att hjälpa sin patient till varje pris. En annan synpunkt som leder till allmängiltigt accepterande av medicinskt assisterat självmord är tanken att patientens liv verkligen är deras eget, och att patienten har rätt att göra vad de vill med det. Detta kan också beskrivas som autonomi där du har kontroll över dig själv och detta kan leda till övergången av en medicinsk modell som är mer fokuserad på en patients önskemål och behov, för att låta patienten ha mer att säga till om. riktningen och förhållningssättet till sin sjukvård.


Detta kan styra frågan mot att låta en patient välja att avsluta sitt lidande barmhärtigt och på sina egna villkor. Synpunkter för motståndare till medicinskt assisterat självmord Motståndare till medicinskt assisterat självmord hävdar att medicinskt assisterat självmord är helt onödigt så länge det finns god smärtbehandling och smärtlindring för patienterna, och om det finns ett gediget psykologiskt och socialt stödsystem för en patient som är döende och närmar sig slutet av sitt liv. Om dessa steg är på plats kommer medicinskt assisterat självmord att vara onödigt och kommer att öka den tid en patient kommer att ha med sina nära och kära.


Ett annat argument mot medicinskt assisterat självmord är kostnaden för ingreppet. Medicinskt assisterat självmord läkarassisterad självmordsuppsats mycket billigare jämfört med palliativ vård och kostnaden för hela stödsystemet som skulle behöva vara på plats för att en patient ska kunna leva resten av sitt liv bekvämt, vilket leder till att vissa motståndare tror att om medicinskt assisterat självmord verkligen var ett alternativet universellt tillgängligt överallt, det skulle bli det bästa sättet att minska sjukvårdskostnaderna i samband med vård i livets slutskede. En annan tanke för att inte tillåta medicinskt assisterat självmord är att hur kan man se om någon är i rätt sinnestillstånd för att vilja avsluta sitt liv? Andra psykiska sjukdomar kan få någon att vilja avsluta sitt liv, eftersom hopplöshet är en av de ledande faktorerna som kan vilja att någon ska avsluta sitt liv i förtid.


Hur kommer någon att kunna särskilja vad som är rätt och fel, och vad som kommer att bli kriterierna och protokollet för att låta någon välja ett medicinskt assisterat självmord? Effekter på samhället Effekterna på ett samhälle när det gäller medicinskt assisterat självmord är svåra att mäta och forska. Men många i samhället är överens om att medicinskt assisterat självmord är ett genomförbart och korrekt alternativ för dem som lider och närmar sig slutet av sin livslängd. I en studie avslutad i Alberta, läkarassisterad självmordsuppsats, Kanada, Slutsats Medicinskt assisterat självmord är ett känsligt ämne, eftersom det binder samman medicinska och moraliska frågor. Men det finns många etiska frågor när du ska avgöra om du är medveten om att fatta ett sådant beslut.


Vissa skulle gå så långt som att få en läkares input in i ekvationen. Dödshjälp är fortfarande en av de mest kontroversiella av de medicinska etiska frågorna. Dödshjälp hänvisar till det avsiktliga slutet på ett liv för att förhindra ytterligare smärta och lidande NHS, alla fruktar var vissa vägrar att ha, vilket är när och hur man dör. Faktiskt, när jag pratade på dessa 5 minuter, kommer hundra miljoner celler att dö och... Att dö eller inte att dö? Miljontals människor runt om i världen lider av dödliga sjukdomar, och tusentals av dem är villiga att dö.


Termisk sjukdom är förknippad med outhärdlig... Läkarassisterad död PAD är föremål för intensiv offentlig debatt, läkarassisterad självmordsuppsats. När vi försöker förena läkares traditionella roll som healers med en önskan att tillåta patienter som... Olika författare har accepterat att skriva om frågan om barmhärtighetsmord i samhället. Överraskande nog har människor tagit problemet på allvar till en sådan grad att de till och med söker... jag läkarassisterad självmordsuppsats fler stater borde anta lagar som legaliserar läkarassisterat självmord för kompetenta, dödligt sjuka patienter. Jag anser att dödligt sjuka patienter ska ha rätt att få slut på sitt lidande... Den amerikanska husdjursindustrin är ett stort företag. Eftersom amerikaner ägde mer än De årliga husdjursutgifterna överträffar en svindlande...


Assisterat självmord och dödshjälp är ett viktigt etiskt dilemma vårt samhälle står inför. Legaliseringen av assisterat självmord och dödshjälp är inte lämpligt av många skäl, och det är... Din professor kan flagga dig för plagiat om du lämnar in detta prov som ditt eget. Ska vi skriva ett helt nytt papper åt dig istället? Använd kod: SAMPLES Generiska väljare. Endast exakta matchningar. Sök i rubriken. Sök i innehåll, läkarassisterad självmordsuppsats. Sök i utdrag. Sök i inlägg. Sök i läkarassisterad självmordsuppsats. Prover euthanasia Assisted Suicide Essay. Uppsats om assisterat självmord Inledning Medicinskt assisterat självmord är ett extremt känsligt ämne i den moderna världen, läkarassisterad självmordsuppsats.


Relaterade prover. Euthanasia Position Paper Sidor: 3 sidor. Argumentuppsats om dödshjälp Sidor: 3 sid s. Argument mot legitimering av läkarassisterad död sidor: 5 sidor. Samtala med flera perspektiv på Mercy Killing Pages: 3 läkarassisterad självmordsuppsats s. Legaliserande sidor med läkarassisterat självmord: 3 sid, läkarassisterad självmordsuppsats. Djurens rättigheter och hur Amerika behandlar djur påverkar oss som ett samhälle Sidor: 4 sid s. Sidor med assisterat självmord: 3 sidor, läkarassisterad självmordsuppsats.


Argument för och emot legalisering av aktiv dödshjälp Sidor: 3 sid s. Gör mitt papper Använd kod: SAMPLES20 Koden har kopierats! Använd den i kassan.





uppsats om kulturell identitet



Till skillnad från deontologiska eller pliktbaserade etiska teorier tillåter utilitarism flexibilitet när det gäller att fatta beslut relaterade till rätten att dö med värdighet. Utilitarism stöder generellt dödshjälp av tre huvudsakliga skäl. Den första är principen om patientens autonomi. Den andra är principen om skademinskning. Den tredje är vårdprincipen om välgörenhet,... Verk Citerad Hooker, Brad. pdf Vaughan, Lewis. ight to Die Läkarassisterat självmord Fallet med Mildred D: Rätten att dö Kärndilemmat med "rätten att dö" för Mildred D. kretsar kring Mildreds påstådda uttalande till sina barn att hon inte ville ha några heroiska medel för att fortsätta sitt liv. Det finns också frågan om intravenös matning är "heroiska" medel, eftersom att ta bort NG kommer att "svälta" henne och avsluta hennes liv innan det naturligt skulle upphöra om NG-röret inte togs bort.


Mat betraktas vanligtvis inte som "ytterligare" medel för livsuppehållande, även om det kan diskuteras om mat som inte administreras via munnen utgör heroiska medel. Mildred hade ingen levande testamente som klargjorde hennes önskemål och är nu inte behörig att fatta beslutet själv. Lagligt, i U. Högsta domstolens mål av Cruzan v. Direktör, Missouri Department of Health, "domstolen övervägde om Missouri kunde insistera på bevis genom "tydliga och övertygande bevis" för en ... Referenser Cruzan v. Direktör, Missouri Dep't of Health, U. htm Rätten att dö. Utforska konstitutionella konflikter. läkarassisterat självmord. Specifikt kommer det att visa varför jag inte håller med om läkarassisterat självmord.


Läkarassisterat självmord är för mycket som att leka Gud. När människor dör bör det vara upp till deras kroppar och Gud, inte en läkare som inte är involverad i dem eller deras familjer. I många religioner är självmord en synd, och om du begår självmord kommer du att gå till helvetet. Detta syftar på alla typer av självmord, även läkarassisterat självmord. Även om det inte är synd så är det inte normalt. Normala människor begår inte självmord; de har något fel på sig mentalt eller fysiskt och kan inte hantera det eller hantera livets press. Människor som begår självmord med hjälp av en läkare på grund av en terminal sjukdom skiljer sig inte från någon annan.


Är läkarassisterat självmord etiskt om patienten begär medicinsk hjälp för att avsluta sitt eget liv? Introduktion i U. Glucksberg att läkarassisterat självmord inte skyddas av grundlagen. Men i andra delar av världen är läkarassisterat självmord accepterat socialt och juridiskt; och i U. Om man åsidosätter de legalistiska parametrarna som skiljer läkarassisterat döende från läkarassisterat självmord, kan man säga att det förra är mer etiskt än det senare? Med andra ord, är läkarassisterat självmord etiskt om patienten begär medicinsk hjälp för att avsluta sitt eget liv?


Positionsförklaring Trots vad som är tillåtet under överinseende av läkarassisterade döende procedurer, kommer detta dokument att hävda att... Uppdrag 1: Är läkarassisterat självmord moraliskt acceptabelt när en person lider av ett smärtsamt, obotligt, terminalt tillstånd? Premiss 1: Läkarassisterat självmord är inte moraliskt acceptabelt under några omständigheter. För det andra påpekar AMA att det finns för många sätt som processen kan missbrukas. Som alternativ till läkarassisterat självmord rekommenderar AMA att förbättra tillgången till smärtlindring och känslomässigt stöd för patienter med terminala sjukdomar.


En annan anledning till att motsätta sig läkarassisterat självmord är den snabba takten med vilken medicinen utvecklas. Om en person har diagnostiserats med en dödlig sjukdom, finns det fortfarande en möjlighet – hur liten som helst – att antingen ett botemedel eller ett... Läkarassisterat självmord hos patienter med outhärdligt lidande eller terminalt sjuka En av de mest omdiskuterade frågorna idag är läkarassisterat självmord. nyligen blev Kalifornien den femte staten att legalisera läkarassisterat självmord, och det finns en ökande sannolikhet att andra stater kommer att följa efter inom överskådlig framtid.


Syftet med denna studie är att avgöra om de valda faktorerna har någon betydelse för dem som väljer att avsluta sitt liv med läkarassisterat självmord. Till stöd för detta syfte var syftet med denna studie följande: a att forska i vetenskapliga artiklar om läkarassisterat självmord och samla in relevant information till en heltäckande profil; b att undersöka om outhärdligt lidande är det dominerande motivet att begära läkarassisterat självmord; c att undersöka om patientens ras och utbildningsnivå är bidragande faktorer när läkarassisterat självmord begärs; och d att undersöka om typen av dödlig sjukdom...


Referenser Bauer-Maglin, N. Sista akter: Döden, döendet och de val vi gör. New Brunswick, NJ: Rutgers University Press. Biller-Adorno, N. Läkarassisterat självmord bör vara tillåtet. The New England Journal of Medicine, 15, Blacks lagordbok. Paul, MN: West Publishing Company. Boudreau, J. The New England Journal of Medicine, , Även om den till synes liknar dödshjälp, är läkarassisterad död annorlunda genom att den tenderar att hänvisa till situationer där patienten inte agerar självständigt. Läkarassisterad död är fortfarande kontroversiell och är olaglig i de flesta stater.


Det medicinska samfundet i sig är splittrat när det gäller utövandet av läkarassisterad död. Argument för läkarassisterad död inkluderar patienters rätt till självbestämmande. Argument mot läkarassisterad död inkluderar läkarens skyldighet att läka, inte döda, risken för tvetydiga situationer där det finns en viss risk... Ämne: Är läkarassisterat självmord moraliskt acceptabelt när en person lider av ett smärtsamt, obotligt, terminalt tillstånd? Läkarassisterad döende har blivit en kontroversiell fråga som ställer patientens rättigheter till autonomi och självbestämmande mot principerna kring utövandet av medicinsk vård.


Sju delstater har antagit lagar som tillåter läkare att hjälpa dödssjuka patienter genom att erbjuda mediciner som påskyndar döden Whitcomb, men American Medical Association och andra organisationer ogillar läkarassisterad döende. Detta dokument kommer att beskriva argumenten från båda sidor, med fokus på två onlineartiklar. Artikel mot Den första artikeln är en åsiktsartikel publicerad av American Medical Association. Även om den här artikeln inte är vetenskaplig och inte ens ger en bindande eller styrande grundsats för läkarkåren, är den ändå författad av en trovärdig källa.


Författarna hävdar att målet med medicinsk vård är att bevara eller förlänga livet,... Dom om åtal vid dödsfall, där staten står som huvudanklagare, hålls uppe som åtal. En statlig åklagare är skyldig att tillräckligt bevisa att den anklagades agerande var oförenligt med gällande lagar. När det gäller läkaren som gav en dödlig dos för att hjälpa en obotligt sjuk patient att dö är det åklagarens plikt att försvara den existerande lagen. Åklagaren bör ge domstolen tillräcklig information om lagen om läkarassisterad dödsfall. Beslut som fattats och motivering Lagligheten och lagligheten av läkarassisterad död har väckt många debatter, vissa leder till avskaffandet av lagar mot assisterat självmord, andra upprätthåller lagen.


De olika tillstånden har olika motiveringar för assisterat självmord, där vissa tillåter läkarassisterat självmord på grund av patientens livskvalitet och andra bedömer den palliativa vårdåtgärden som utforskats för att fastställa ... Referenser Quill, T. Läkarassisterad döende: Fallet för palliativ vård och patientval. Baltimore, Maryland U. William, B. Depression, hopplöshet och längtan efter påskyndad död hos terminalt sjuka patienter med cancer. Journal of the American Medical Association, 22, Detta har väckt många debatter på sociala och politiska arenor när det gäller personlighet, självbestämmande och mänsklig autonomi.


Varje gång en person avsiktligt vill avsluta sitt liv anses det vara självmord. Självmord i sig är nu lagligt Manning, men förespråkare för dödshjälp hävdar att självmord kanske inte är ett alternativ för obotligt sjuka, inlagda på sjukhus eller fysiskt handikappade. Dessa människor kanske inte har styrkan eller medel att avsluta sina liv ensamma, därför kan de inte utöva möjligheten att begå självmord och blir följaktligen diskriminerade mot Gifford, jag håller personligen med dem på pro-eutanasisidan av lägret, som tror att självmord inte är en lämplig term för denna fråga eftersom självmord ofta förknippas med desperata känslor medan dödshjälp är baserad på en "övertygad och avsiktlig form av lindring från en smärtsam och hopplös sjukdom" Adams, I motsats till självmord,...


CITERADE VERK Adams, Robert. Manning, Michael, MD, dödshjälp och läkarassisterat självmord: dödande eller vårdande? Applying Ethics: A Text With Readings 6:e upplagan. Belmont, CA: Wadsworth Publishing Company, Euthanasia kommer från den grekiska frasen som betyder "god död", "Eutanasia" De olika metoder som faller under den allmänna rubriken att ge en person medel för en "god död" inkluderar läkareassisterad död , även kallat läkarassisterat självmord. Tills nyligen var alla former av dödshjälp olagliga i USA och i de flesta andra utvecklade länder, men inom den senaste generationen har dessa lagar liberaliserats så att medborgare i demokratiska samhällen alltmer har tillgång till en "god död".


Därför sker inget tvång. Läkaren har inte rättsligt eller etiskt tillåtet att tvinga en patient att dö i förtid och patienten får inte heller etiskt eller lagligt övertala sin läkare att ingripa för deras räkning. hatten lagar med läkarassisterad död tillåter är för... Verk som citeras "Eutanasia. Lee, Richard. html "State-by-state Guide to Physician-Assisted Suicide. Lagar och hälsovård Hälso- och sjukvårdsbranschen har genomgått en massiv översyn på senare tid och effekterna av de lagar och förordningar som följer med denna förändring har djupa och rungande effekter på hur yrkesverksamma närmar sig sin bransch. Syftet med denna uppsats är att förklara rollen för statliga tillsynsmyndigheter och deras effekt på hälso- och sjukvårdsindustrin. Den här uppsatsen kommer först att ge två exempel på lagar och förordningar som empiriskt har visat en märkbar och effektfull transformation av systemet.


Nästa avsnitt i den här uppsatsen är hur dessa lagar personligen har påverkat mig och min miljö på Samaritan Hospital och hur dessa regler både tjänar och förringar våra övergripande mål om patientkvalitet och att hela dem som söker vår hjälp. Exempel 1: Affordable Care Act Lagar och förordningar finns på många olika nivåer inom hälso- och sjukvårdsbranschen. Privata praktiker har säkert sina... Referenser Anderson, A. Effekten av Affordable Care Act på hälso- och sjukvårdspersonalen. The Heritage Foundation, 18 mars Eutanasi och läkarassisterat självmord: attityder och erfarenheter hos onkologiska patienter, onkologer och allmänheten.


The Lancet, , McClanahan, C. Cliffs Notes version av ACA. Forbes, 9 juli Legalisering av dödshjälp eller assisterat självmord: illusionen om skydd och kontroll. Current Oncology, 18 april 2. Läkarassisterat självmord eller död har dykt upp som en stor kontroversiell och medicinsk-etisk fråga i det moderna hälso- och sjukvårdssystemet. Denna fråga har väckt stor oro och debatter bland beslutsfattare, läkare och allmänheten. Dessa farhågor och debatter har lett till framväxten av argument och motargument till stöd för och motstånd mot läkarassisterat självmord.


Ett exempel på en forskning som fokuserar på frågan är studien av Timothy E. Quill om varför läkarassisterat självmord bör tillåtas. Författaren argumenterar för acceptans av läkarassisterat självmord baserat på hans erfarenhet som primärvårdsläkare och den hjälp han gav många patienter att dö med deras fulla samtycke. Quills forskningsartikel är till hjälp för att motivera den övergripande legaliseringen och acceptansen av läkarassisterat självmord. Referenser Messer, T. Läkarassisterad död: Med hänsyn till rätten att dö. pdf Quill, T. Läkare bör "bistå vid självmord" när det är lämpligt. Assisterad ying Med tiden har de som stöder dödshjälp eller vad som mer allmänt kallas läkarassisterat självmord och de som är emot detsamma presenterat starka och övertygande argument och motargument till stöd för sina ståndpunkter.


I de flesta fall används begreppet dödshjälp synonymt med dödshjälp och läkarassisterat självmord. Assisterat självmord enligt Morrisons åsikt "avser när en patient avsiktligt och medvetet avslutar sitt eget liv, med hjälp av en tredje part" Hur man än ser på det är livet heligt och därför bör det bevaras till varje pris. Enligt min åsikt skulle att tillåta dödshjälp vara ett totalt åsidosättande av människolivets helighet. I avsnittet nedan analyserar jag några av de argument som över tid har framförts till stöd för dödshjälp. Enligt Norman et al. Devettere, Raymond J. Praktiskt beslutsfattande inom hälso- och sjukvårdsetik: fall och koncept.


Washington, DC: Georgetown University Press, Morrison, Eileen E. Hälso- och sjukvårdsetik: Kritiska frågor för 2000-talet. Van Norman, Gail A. et al. Clinical Ethics in Anesthesiology: A Case-Based Textbook. New York: Cambridge University Press, Läkarassisterad död Betydelsen av dödsfall med hjälp av läkare Min etiska ståndpunkt om dödsfall med assisterad läkare som sjuksköterska De juridiska frågorna för sjuksköterskor Den motsatta uppfattningen Sammanfattning av argument till förmån för min position Betydelsen av dödsfall med hjälp av läkare Noggrann reflektion behövs för läkarassisterade dödsfall och dödshjälp eftersom de ofta alltid involverar komplexa frågor relaterade till familjen, läkaren och vårdpersonalen.


Den kritiska frågan handlar om etik som en sjuksköterska måste följa när en patient ber om läkarassisterad död. Viktiga är också frågor som rör vårdpersonalens personliga professionella värderingar. Även om det är lagligt i Kanada, involverar läkarassisterade dödsfall fortfarande noggrann utvärdering - både medicinskt och etiskt, samtidigt som man beslutar att gå med på att vara en del av läkarassisterade dödsfall. Även om det finns flera perspektiv och ofta motstridiga argument för läkarassisterade dödsfall, är de flesta överens om att frågan om etik är av största vikt när man beslutar om läkarassisterad... Referenser Chochinov, H.


Läkarassisterad död i Kanada. JAMA, 3 , Varför läkarassisterad död?. Canadian Medical Association Journal, 10 , Etiska överväganden i regleringen av dödshjälp och läkarassisterad död i Kanada. Health Policy, 11, A History of Ideas Concern Suicide, Assisted Suicide and Eutanasi. SSRN elektronisk tidskrift. död: självmord, dödshjälp och dödsstraff. Att titta på vissa aspekter av var och en och diskutera frågor som rör samhället. Ger också en sociologisk utblick och ekonomisk grund för argumenten. Death: Three Chances Suicide är inte ett nytt fenomen, det har funnits lika länge som mänskligheten. Orsakerna till självmord har diskuterats vid många tillfällen och olika teorier har smält samman om orsaken till att någon skulle begå självmord.


Det har gjorts många studier för att förstå fenomenet mer i detalj. Vissa sociala faktorer identifierades som kausala eller bidragande till detta fenomen, och självmord bröts upp i olika typer, med olika orsaker. Henslin har precis som Durkheim tidigare tittat på självmord, vilket Durkheim definierade som varje handling som sedan leder till att individen dör, antingen genom positiv handling, som att hänga sig själv eller skjuta sig själv, eller genom att... Referenser Conwell Yeates, MD; Caine Eric D.


Haralambos och Holborn, , Sociologi; Themes and Perspectives, London, Collins. självmord har varit av intresse från början av den västerländska civilisationen. För filosofer, präster och samhällsvetare väcker ämnet en myriad av konceptuella, teologiska, moraliska och psykologiska frågor, såsom Vad gör en persons beteende suicidalt? Vad motiverar en sådan handling? Är självmord moraliskt tillåtet, eller till och med moraliskt nödvändigt under vissa extraordinära omständigheter? Är självmordsbeteende rationellt? Hur påverkar självmord de som är kvar? De fiktiva böckerna Virgin Suicides och Norwegian Wood tar upp några av dessa ämnen, bara för att, som i verkligheten, upptäcka att varje situation skiljer sig åt och de som är kvar måste hitta ett sätt att personligen lösa sin förvirring och gå vidare.


Definitionen av självmord är förvirrande. Människor har länge sett på självmord på ett negativt sätt, även om någon som dör för att rädda andra är mer sannolikt att ses i ett bättre ljus än någon som har gjort det för att lindra mentalt eller fysiskt... Referenser Citerade Amundsen, D. Dordrecht: Kluwer, Curtin, J. Självmord i Japan: Delvis ungdom och landsbygd på väg upp. Glocom Platform 14, november Contemplating Suicide: The Language and Ethics of Self-Harm, London: Routledge, är oenigheten mellan de två specialisterna som hanterar hans fall. På grund av Johns omedelbara tillstånd inre blödning är läkarna oense om huruvida de ska lyda Johns önskemål från tidigare eller om de ska följa hans omedelbara begäran om hjälp.


Kanske är det verkliga dilemmat Johns brist på specificitet när det gäller hans önskemål. Om hans tillstånd fortsätter att försämras i nuvarande takt vill han inte återuppliva. Men i fallet med en spontan och oförutsedd komplikation vill han att den tidigare ordern skjuts upp för omedelbar vård. Oavsett om läkarna beslutar sig för att vidta omedelbara åtgärder mot John H. Huruvida John är helt konsekvent när han gör sin begäran om omedelbar akutvård eller inte är något irrelevant eftersom... Valfrihet omfattar rätten att dö och rätten att välja assisterat självmord. Ett äldre argument till förmån för assisterat självmord som nyligen har återuppstått med genomförandet av en nationell hälso- och sjukvårdsproposition skulle kunna kallas "ekonomiargumentet" som säger att kostnaderna för att hålla människor vid liv som ändå ska dö är oerhört höga, högre än nyttan som pengarna och energin för att upprätthålla livet ger.


Livet som förlängs i onödan är kostsamt för samhället och att pengar och de resurserna slösas bort och skulle kunna användas mer produktivt. I grund och botten, det sista vanliga argumentet som vi använde i ett antal juridiska och etiska situationer och i stort sett påstår att assisterat självmord redan utförs på många sjukhus, hospices och vårdhem av läkare och sjuksköterskor. Det är vettigt att formellt legalisera det så att folk inte behöver smyga... Referenser Block S. Patienten begär att påskynda döden. Utvärdering och ledning inom terminalvård. Archives of Internal Medicine, , -- Gomez, C. Reglering av dödsfall: dödshjälp och fallet med Nederländerna. New York: Maxwell McMillan. Kane, L. Läkare kämpar med tuffare dilemman än någonsin: Andra etiska frågor. Meier, D. En nationell undersökning av läkarassisterat självmord och dödshjälp i USA.


New England Journal of Medicine, , -- Biological Aspects of Aging Jag kan ärligt säga att jag har blivit extremt påverkad av den här kursen när det gäller allmän kunskap relaterad till döds-, döende- och sorgeprocessen. Innan jag gick den här klassen var jag till stor del okunnig om de olika processer som alla människor som lever tillräckligt länge går igenom i samband med deras oändliga procession mot graven. En av de mest framträdande aspekterna av denna kurs var följderna av förbättringar inom vetenskap, teknik och medicinsk vård som har möjliggjort en alltmer åldrande befolkning. Med många babyboomers nu på väg mot sina senare skeden av livet, har relevansen av denna klass, dess lärobok och ytterligare kursmaterial aldrig varit större.


På vissa sätt känner jag att jag är mycket mer kognitivt förberedd för vad som komma skall i framtiden. Ändå är en av fördelarna med denna klass att den också har... Referenser Ferrini, R. Hälsa under de senare åren. New York: McGraw-Hill. Ingen författare. unga, de flesta av oss tänker inte på att ta ett medvetet beslut att dö. jag ser fram emot år av långt och hälsosamt liv, och om döden någonsin verkar tilltalande är det som ett motgift mot depression. Det faller inte ofta, om någonsin, upp för oss att det kommer att finnas en tid då vi ser fram emot den "goda döden" som utlovas av dödshjälp. Men det är oundvikligt att det för många av oss kommer en tid i våra liv då självmord verkligen kan verka tilltalande eftersom vi utkämpar en förlorad kamp mot en definitivt dödlig sjukdom som fyller våra återstående dagar med smärta och förtvivlan.


I en sådan situation kanske många av oss önskar att våra läkare hjälper oss att dö genom att skriva ut läkemedel som när vi själva tar dem kommer att visa sig vara dödliga. Eller så kanske vi önskar att andra ska ha det här alternativet... Works Citerad Callahan, Daniel, "Good Strategies and Bad: Opposing physician-assisted suicide," Commonweal, December 3, , sec1. Cassel, Christine K. htm Humphrey, Derek. Dödshjälp: Essäer och briefingar om rätten att dö. Los Angeles: Hemlock Society, Orric, Sarah. När de snäva politiska diskussionerna om läkarassisterat självmord fortsätter, borde vi uppmuntra alla nuvarande och lagliga metoder för att minska det smärtsamma lidandet under livets sista fas. eferences Drickamer, Margaret, a; Lee, Melinda. a; Ganzini, Linda.


Emauel, Hesekiel. Kaplan, Kalman. J; Harrow, Martin; Schneiderhan, Mark. kvinnor runt om i världen: graden av läkarkontroll" Ethics and Medicine, vol. Quill, Timothy E; Meier, Diane. E; Block, Susan. D; Billings, Andrew. Referenser Drickamer, Margaret, a; Lee, Melinda. Han menar att om samhället skulle tillåta dödssjuka att begå självmord, så skulle det vara ett litet steg att låta andra medlemmar av samhället – som handikappade – göra det också. Detta är inte ett helt trivialt argument av två skäl: för det första är det den ståndpunkt som majoriteten av den kristna högern har -- en mäktig politisk kraft i de obundna staterna; och för det andra, om vi accepterar hans princip att livet är värdefullt i sig, oavsett individens rättigheter över sin egen kropp, så borde vi vara benägna att tro att aktiv dödshjälp alltid är fel.


Ändå är Otremba villig att medge att passiv dödshjälp ibland kan vara tillåten; detta dock endast under förhållanden med extremt lidande och förestående död. I grunden är det en osäker moralisk position att hävda att varje mänskligt liv kräver samhällets aktiva bevarande. Otremba, och många andra,... Bibliografi Callahan, Daniel. Dworkin et al. London: McGraw-Hill. Pages, Emanuel, Ezekiel J. Internationell anti-eutanasi-arbetsgrupp. San Diego: Greenhaven Press. Kevorkian Dr. Kevorkian Självmordshandlingen har historiskt sett betraktats som en tragisk handling som inte kan förlåtas i Abrahams religioner. I andra kulturer, som i Japan, har självmord faktiskt haft traditionella syften. Samurajer förväntades till exempel begå "seppuku", en process där man långsamt skär sig upp i magen, för att rädda ansiktet åt sin familj för att de förlorade en strid.


För syftet med Dr. Men Kevorkian, som opererade i USA, ledde hans beslutsamhet att tillhandahålla assisterade självmord till att många av hans patienter motverkade statens och kyrkans officiella doktrin om självmord som en negativ sak som borde avskräckas och göras olaglig. Legenden om Dr. Kevorkian började vid University of Michigan Medical School, där den unga läkaren började tänka på "bestämning av döden", eller förmågan att välja att dö. Han publicerade sin... Särskilt inom medicinska miljöer är läkare och handledare ofta för överbelastade med sina otaliga formella ansvarsområden för att kunna notera mindre oegentligheter i protokoll och procedurer.


Eftersom medarbetare ofta är i den bästa möjliga situationen för att märka brister, är det viktigt för alla nivåer av anställda att vara lika involverade i den övergripande CQI-processen. Optimalt genomförande av en effektiv CQI-process kräver också en kultur av öppenhet för förslag och konfidentialitet med avseende på rapportering av allvarligare frågor som de som är resultatet av försumlighet eller uppsåtligt försummelse från medarbetares sida. Läroboken säger att "en organisations viktigaste komponent i kostsamma resurser är dess personal. Ska personalfunktionen ingå i ledningsgruppen? När det gäller policyimplementering och organisationsfilosofi fungerar mänskliga resurser...


Referenser Horine, P. Humphry, D. Secaucus: Carol Publishing Russell-Walling, E. London: Quercus. dödshjälp och läkarassisterat självmord om religiös tolerans. org, de flesta människor i Nordamerika dör "en dålig död", en som kännetecknas av smärta, att de inte kan delta i sitt medicinska behandlingsprogram eller efter att ha tillbringat mer än tio dagar på intensivvård. En rådande uppfattning om att alla tecken på liv är att föredra framför döden underblåser argument mot utövandet av frivillig dödshjälp, särskiljd från ofrivillig dödshjälp genom att självmordet begärs direkt av personen i fråga. Dödshjälp är ett av de mest kontroversiella ämnena inom medial etik idag. På ena sidan av argumentet har organisationer som Hemlock Society drivit på för lagstiftning som tillåter läkarassisterat självmord PAS.


Dessa ansträngningar har mött en viss framgång i USA; i Oregon antog Death with Dignity Act som tillåter PAS. Men det finns till och med en skillnad mellan frivillig dödshjälp och PAS: med PAS tillhandahåller läkaren helt enkelt de medel som... Verk citerade dödshjälp och läkareassisterat självmord: Introduktion. Gula, Richard. Online på Hitta artiklar. Leutwyler, Kristen. Visst i naturen skulle en som var för sjuk för att röra sig inte hålla länge. De skulle definitivt inte placeras på en sond, att ha en maskin som andades för dem, mekaniska anordningar gör allt annat än att tvinga deras hjärta att slå.


Innebär att ha makten att förlänga livet att läkare då har en skyldighet att göra det? Enligt Lachs, "Medicin ger inte upp sitt kall när det gäller att tjäna individers önskningar: eftersom hälsa och fortsatt liv är bland våra primära önskemål, består dess karriär i just denna tjänst. Att förlänga livet mot patientens önskemål bryter snarare mot yrkets plikt. hej då, fortsätter läkare att ta otroliga... Verk som citeras "Etik. Den hippokratiska eden; Modern version. Lach, John. Undantagen för funktionsnedsättning och ålder skulle öppna en Pandoras ask med rättslig företräde. Death with Dignity Act och alla andra kommande aktiva dödshjälpslagar kommer sannolikt att fortsätta följa samma resonemang, dvs.


att det är den oförhindrade individen som måste ta det fulla ansvaret för de beslut han eller hon fattar angående slutet av sitt liv. Det är i själva verket meningen med lagen, att såväl en läkares ansvar som ansvaret för alla som är aktiva i dödshjälp är helt överlåtna till den döende individens vilja. När det gäller ett barn kan detta beslut inte fattas av en ombud, inte heller kan detta beslut fattas för en individ som är psykiskt funktionsnedsatt, av dennes vårdnadshavare eller vårdnadshavare. Även om föräldrarna i det här fallet har grundläggande övertygande argument...


Referenser Gilmore, J. Dödshjälp: Euthanasia-förespråkare hävdar att det inte är ett brott att döda så länge offren inte kan tala för sig själva. The New American, 21, Kamisar, Y. Läkarassisterat självmord: problemen med det övertygande, hjärtskärande fallet. Journal of Criminal Law and Criminology, 88 3 , faderns död och hennes far begärde att han skulle få behandling så att han snabbt blir befriad från sin smärta, Ms. Wolf står inför dilemmat om att gå med eller inte. Alltid en stark motståndare till alla eutanasistödda program, insåg hon att valet inte var så enkelt och att självmord eller dödshjälp ibland existerar i gråzonen.


Till slut hjälpte naturen, som hon uttrycker det, henne ut och hennes far dröjde sig kvar tillräckligt länge för att njuta av sina sista återstående stunder med henne och dö bekvämt och i fred. Under de sista timmarna sjöng hon för honom, påminde om hans tid med henne, de delade kärleksfulla och ömma minnen. Han rörde käken tre gånger och drog slutsatsen att han älskade henne; fadern hade en chans att träffa sina andra nära och kära och hans död var mer av en stängning. Mer så, under den tidsperioden... Källor Hare, R. Moraliskt tänkande, U. K: Oxford, Kant, I. Grunden för moralens metafysik New Haven: Yale University Press, Sharon, G. Sharon: en ledares liv. New York: Harper, c Jag tror inte att det är fel att bära glasögon eller smink, även om detta är en förbättring av människokroppen genom att förbättra ens liv genom att kunna se, eller täcka fläckar och fula födelsemärken som kan göra en individuell självmedveten.


Är valet av den bästa spermiedonatorn verkligen så mycket annorlunda än en man eller en kvinna baserat sitt val av en partner på den personens utseende, intelligens och brist på obehagliga "skelett" i den genetiska garderoben? Svaulescus idé att man har en moralisk skyldighet att screena för genetiska defekter eller att personligen förbättra människosläktet genom reproduktion gör en illamående, men tanken på att överlåta allt till naturen skulle i teorin innebära ett slut på folsyra för gravida kvinnor eller till och med preventivmedel. Men egentligen kan det ultimata argumentet för att låta patienter försöka konstruera sin avkomma genom att välja "bättre spermier" vara... person har rätt att leva sina liv med värdighet och frihet, en person har också rätt att dö med samma värdighet och frihet.


En person som har diagnostiserats med en dödlig sjukdom, för vilken det inte finns något botemedel och som orsakar viss smärta, ska inte tvingas lida. Likaså bör en person få välja om den vill behålla sin kropp på livstid på obestämd tid, även om de är i ett ihållande vegetativt tillstånd från vilket ingen meningsfull återhämtning. De kollektiva frågor som löst kallas "rätten att dö" omfattar olika typer av läkarassisterat självmord, där en läkare kan hjälpa en obotligt sjuk patient att få slut på sitt lidande. ight to die-lagstiftningen, som den som nyligen antogs i delstaten Kalifornien, hjälper inte bara patienterna utan även deras familjer att säkerställa att alla amerikaner har tillgång till den livskvalitet de förtjänar. Referenser Brown, Jennifer.


5 juli, html Waimberg, Joshua. En person ska alltid ha möjlighet att dö med värdighet och kanske till och med "upptäcka meningen med sitt liv" som Pythia Peay påpekade. Åtminstone borde de som har motsatta åsikter om dödshjälp kunna komma överens om att medicinsk behandling aldrig får ersättas av moralisk behandling. Även om medicinvetenskapen ofta är mycket specialiserad, får den aldrig gå emot de moraliska idealen hos den obotligt sjuka patienten. Det finns utan tvekan många risker förknippade med dödshjälp, men i slutändan bör det vara patienten som bestämmer. Men i de fall där patienten inte kan svara eller fatta beslut verkar ett levande testamente vara den bästa lösningen, för det här dokumentet anger tydligt personens önskemål och önskemål om deras liv skulle vända till det sämre och om de hamnar i anslutning till en maskin för att överleva,...


Referenser Athanaselis, Sotiris. Nummer 3. Artikel e Journal of Medical Internet Research. Åtkomst 1 maj, Brock, Dan W. Gail N. com -- Definitioner. Faktablad om vård i livets slutskede. American Psychological Association. pdf Faktablad om vård i livets slutskede, publicerat av American Psychological Association diskuterar vuxnas psykiska hälsobehov nära livets slut och de hinder de möter för att få en bekväm död. Foley, K. Smärta, läkare assisterade döende och dödshjälp. Smärta 4, Foley diskuterar hur tillgång till och leverans av smärtbehandling är allvarligt bristfällig i dagens hälsovårdssystem i USA.


Författaren förespråkar att utöka tjänster och resurser för att ta hand om den döende patienten. Isaacs, S. Och Knickman, J. R Att förbättra hälsa och hälsovård. San Francisco, CA: Jossey ass. Isaacs och Knickman undersöker program från Robert Wood Johnson Foundation, en filantropi inom hälsovården. De rapporterar dess historia, utvärderar dess effekt och diskuterar lärdomar samt ger en uppriktig diskussion om varför vissa problem inte lätt kan lösas. Langer, G. Bibliografi Bernstein, S. En barmhärtighetshandling eller mord? asp Bernstein inkluderar åsikter både för och emot om tjänster är tillgängliga för alla patienter som är obotligt sjuka och som riskerar att dö inom sex månader.


Coleman, C. Och Miller, T. Att hejda strömmen: assisterat självmord och konstitutionen. Hur kan vi lita på att läkare väger för- och nackdelar med så många hälsobeslut, men ålägger dem rättslig myndighet i frågor om livets slut?? Naturligtvis hävdar motståndare att detta kommer att vara en hal backe för att tillåta skenande assisterat självmord. Men med all frihet finns det alltid vissa begränsningar. Att ge individer yttrandefrihet har inte skapat en "hala backe" där individer kan förtalas. Även när det gäller det fria yttrandet från första tillägget finns det begränsningar för medborgarna när det gäller att avslöja statshemligheter eller använda tal som ett vapen - exemplet att kalla "eld" i en fullsatt teater kommer att tänka på.


Det kan finnas gränser för omständigheterna för att säkerställa att läkare inte kan hjälpa allvarligt deprimerade eller mentalt inkompetenta individer att begå självmord, till exempel. Det finns också praktiska överväganden som domstolen tar i beaktande när den avgör många socialpolitiska frågor, som den gjorde i Brown v. Verk som citeras i U. Cornell Law School. 11 maj, html-tillägg. Empirisk sannolikhet grundas distinkt på direkta observationer eller erfarenheter. Å andra sidan är teoretisk sannolikhet för en händelse antalet sätt som händelsen kan ske dividerat med det totala antalet utfall. Med andra ord, det försöker hitta sannolikheten för händelser som härrör från ett urvalsutrymme med kända lika sannolika utfall. fördelningsmedelvärdet när urvalsstorleken ökar.


Lagen om stora tal ger ett förtydligande av det sätt på vilket empiriska... Referenser Anastas, J. Forskningsdesign för socialt arbete och mänskliga tjänster. New York: Columbia University Press. Asch, D. Kliniska vårdsköterskors roll vid dödshjälp och assisterat självmord. New England Journal of Medicine, 21; Dödshjälp och assisterat självmord: en läkares och etikers perspektiv. Medicolegal and Bioethics, Hatch, M. Organisationskulturens dynamik. Academy of Management Review, 18 4, Den åldrande broschyren säger: "Äldre arbetare är dock mer pålitliga, har lägre omsättningshastighet, har färre frånvaro och olyckor, visar bättre omdöme och är lika produktiva som yngre arbetare" Schmall och Pratt, , sid. Snarare är de rädda för hur de ska dö.


Medicinska framsteg har gjort det möjligt för läkare att förlänga livet för sina patienter, eller kanske det vore bättre att säga, att förlänga deras död. Människor är skapade för att leva. Läkarassisterat självmord I dagens samhälle är en mycket kontroversiell fråga läkarassisterat självmord för obotligt sjuka patienter. Många tycker att det är fel att människor, oavsett hälsosituation, ber sin läkare eller skötare att avsluta sitt liv. Andra tycker att det är deras rätt att få välja hur och när de dör. När en läkare blir ombedd att hjälpa en patient till döden har de ett visst ansvar som följer med det. Bland dessa uppgifter måste de bevisa. Läkarassisterat självmord Varje sekund av varje dag dör någon i världen. Vissa av dessa dödsfall kommer att vara naturliga och andra kommer att vara oväntade, som olyckor och mord.


Människor med dödliga sjukdomar kan känna en önskan att dö före sin naturliga tid. Många kommer också att söka råd och till och med hjälp från sina vårdgivare för att avsluta sina liv. Men trots smärtan och lidandet som dessa människor kan gå igenom varje dag, borde läkarassisterat självmord aldrig behöva inträffa. lät läkaren hjälpa patienter som har den obotliga sjukdomen att dö, kommer staten New Mexico potentiellt att bli den femte staten i USA efter Oregon, Washington, Montana och Vermont. Denna fråga blev snart den mest iögonfallande frågorna nyligen och tog upp debatten om en sådan fråga tillsammans med den medicinska etik, religioner och mänskliga rättigheter som redan har pågått i decennier, och denna artikel kommer att innehålla argumentet att varför skulle läkaren- assisterat självmord.


Hemsida Läkarassisterat självmord. Gratis uppsatser och uppsatser för självmord med hjälp av läkare. Sortera efter: Mest relevant Högsta betyg. Tillfredsställande uppsatser. Sida 1 av 50 - Om uppsatser. Läkarassisterad självmord Ord 4 sidor. Läkare assisterade självmord. Bättre uppsatser. Läkarassisterad självmordsord 2 sidor. Läkarassisterat självmord. Bra uppsatser. Läkarassisterad självmordsord 2 sidor 2 citerade verk. Bästa essäer. Läkarassisterad självmordsord 3 sidor 9 citerade verk. Läkarassisterad självmordsord 6 sidor. Läkarassisterat självmord. Läkare- Assisterade självmordsord 4 sidor 6 citerade verk. Läkare - assisterad självmord.

No comments:

Post a Comment