Tuesday, March 22, 2022

Uppsats om cystisk fibros

Uppsats om cystisk fibros



Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner våra cookies Uppsats om cystisk fibros OK. Av dessa skäl bör antiinflammatorisk behandling påbörjas tidigt i livet. När sjukdomen fortskrider inkluderar förändringar områden med infiltrat, adenopati och atelektas. Som sagt tidigare, cystisk fibros uppsats, luftvägsinfektioner är vanliga och orsakar skador på lungorna. Över 30 framgångsrika beställningar. Ämne: Vad är cystisk fibros-uppsats Vad sägs om att göra det original?





Tecken och symtom



edu stöder inte längre Internet Explorer. För att bläddra i Akademin. edu och det bredare internet snabbare och säkrare, ta några sekunder att uppgradera din webbläsare, cystisk fibros uppsats. Logga in med Facebook Logga in med Google. Kom ihåg mig på den här datorn, cystisk fibros uppsats. Ange e-postadressen du registrerade dig med så skickar vi en återställningslänk till dig via e-post. Behöver ett konto? Klicka här för att registrera dig. Ladda ner gratis ODT. Ladda ner gratis PDF. Uppsats om cystisk fibros. Rebecca Grainger. Ladda ner Ladda ner PDF Fullständigt PDF-paket Ladda ner Fullständigt PDF-paket Detta dokument. En kort sammanfattning av denna artikel. Ladda ner Ladda ner PDF. Ladda ner hela PDF-paketet.


Översätt PDF. Det stör kroppens saltbalans, lämnar för lite salt och cystisk fibros uppsats på utsidan av celler och cystisk fibros uppsats det tunna lagret av slem som vanligtvis håller lungorna fria från bakterier för att bli tjocka och klibbiga. Detta slem är svårt att hosta ut, cystisk fibros uppsats, och det täpper till lungorna och luftvägarna, vilket leder till infektioner och skadade lungor. Den ärftliga sjukdomen leder så småningom till funktionshinder och multisystemfel på grund av effekterna av detta slem. Förutom andningssvårigheter och allvarliga lunginfektioner påverkar CF-slem matsmältningen genom att blockera bukspottkörteln och stoppa naturliga enzymer från att hjälpa kroppen att bryta ner och absorbera mat.


Symtom på cystisk fibros: Svårighetsgraden av CF styrs av typen av genmutation som personen har, och det finns några 1, olika typer av mutationer. Dessa inkluderar en mängd olika lungsjukdomar och infektioner, problem med mag-tarmsystemet såsom blockeringar och malabsorption, diabetes, klubbor av fingrar och tår, osteoporos, dålig tillväxt och infertilitet. Diagnos av cystisk fibros: Majoriteten av diagnoserna cystisk fibros inträffar strax efter födseln som en del av en nyföddscreening. Ett ytterligare svetttest eller genetiskt test kommer att utföras för att bekräfta diagnosen. Ett svetttest består av en liten elektrod placerad på huden som stimulerar svettkörtlarna att producera svett.


Svetten analyseras sedan i ett labb för att testa mängden klorid en jon som finns i salt. Kloridnivåer som ligger över en viss tröskel indikerar att personen har CF. Ett genetiskt test börjar vanligtvis med ett blod cystisk fibros uppsats eller ett cellprov taget inifrån kinden. Provet skickas till ett labb som kan testa förekomsten av några av de vanligaste genetiska mutationerna som tyder på cystisk fibros. Flera tester används också för att övervaka sjukdomsprogression och identifiera eventuella komplikationer som kan cystisk fibros uppsats. Dessa inkluderar röntgen- och CAT-skanningar, sputumundersökningar, lungfunktionstester, cystisk fibros uppsats, och blodprover, bland annat.


Orsaker till cystisk fibros: Cystisk fibros orsakas av en mutation i en gen som kallas cystisk fibros transmembrankonduktansregulator CFTR som fyller en viktig funktion för att skapa svett, slem och matsmältningsjuicer. Endast en kopia av denna gen behövs för att förhindra cystisk fibros, och de flesta har två kopior. dock, cystisk fibros uppsats, om en person saknar minst en oförändrad version av denna gen som kan producera ett CFTR-protein, kommer cystisk fibros att resultera. Cystisk fibros är en ärftlig sjukdom eftersom man bara kan få den om hans eller hennes föräldrar båda är bärare.


Ett barn måste ärva två kopior av den defekta genen för att ha CF. Behandling av cystisk fibros: Det finns cystisk fibros uppsats känt botemedel mot cystisk fibros. Men kvaliteten och livslängden har förbättrats under åren genom rätt kost, specialiserad medicinsk vård och aggressiva läkemedelsbehandlingar och terapier. Behandlingar kommer att variera från person till person baserat cystisk fibros uppsats sjukdomens svårighetsgrad och symtomen som orsakas av den speciella genmutationen. Personer med CF tar nästan alltid antibiotika för att undertrycka utvecklingen av infektioner.


Mycket av behandlingen av cystisk fibros består av metoder för att rensa bort slem från luftvägarna, cystisk fibros uppsats. Ofta använder teknikerna vibrationer för att lossa slemmet i lungorna så att det kan hostas ut. Det finns också mediciner som slemförtunnande medel, antibiotika, antiinflammatoriska medel och luftrörsvidgande medel som hjälper till att andas och hjälper till att driva ut slem. Patienter med CF kommer också att ta piller som kallas pankreasenzymtillskott före måltider och mellanmål eftersom sjukdomen blockerar pankreasenzymer från att komma in i tarmen. Dessa hjälper CF-patienter att smälta mat och få rätt näring. Ibland, när lungfunktionen är särskilt låg, kommer läkare att rekommendera en dubbel lungtransplantation.


Framtiden kan se genterapier som kan placera en frisk kopia av CFTR-genen i drabbade celler. Människor som får cystisk fibros: Ungefär 1 av 4, barn i USA föds med CF och ett 30-tal, barn och vuxna lever med sjukdomen. Prevalensen är högre bland kaukasiska människor - särskilt bland västeuropeiska befolkningar. Faktum är att 1 av 22 personer med ursprung i Medelhavet bär på en gen för CF, vilket gör CF till den vanligaste genetiska sjukdomen i dessa populationer. Dessutom är ungefär 1 av 31 amerikaner bärare av minst en kopia av den defekta genen. Den förväntade medellivslängden för personer med cystisk fibros var Förvärm ugnen till °F °C. Vispa ägg och grädde i en medelstor bunke tills det är väl blandat. Rör ner osten i äggblandningen.


Strö bacon över pajskalet. Häll äggblandningen över bacon. Grädda i 15 minuter, sänk sedan värmen till °F °C och grädda i cirka 35 minuter längre. Quichen är färdiglagad när en kniv som sticks i mitten kommer ut ren. Låt quichen svalna i några minuter innan den skärs upp. Prova att lägga till några grönsaker, som lök eller spenat. konditorsocker Vägbeskrivning: 1. Blanda ihop alla listade ingredienser för att göra det nedersta lagret och bred ut i en smord ugnsform. Blanda ihop resten av ingredienserna till mittenskiktet och fördela över kakblandningen.


Grädda i 35 minuter. Kyl och strö över konditorsocker. Relaterade artiklar Defekt jonkanal vid cystisk fibros: aktuell utveckling vid behandling av cystisk fibros Av Christian Nelson. Förhöjd svett Uppsats om cystisk fibros Nivå i barn utan Uppsats om cystisk fibros Fibros som får topiramat eller zonisamid av Lokesh Guglani. Konsensusgruppmedlemmar av Uppsats om cystisk fibros Ramsay. Reproducerbarhet av ett poängsystem för datortomografiskanning vid cystisk fibros av Hari Bandla. Nedladdning fil. Om Press Blog People Papers Job Board Vi anställer! Hjälpcenter Hitta nya forskningsartiklar inom: Fysik Kemi Biologi Hälsovetenskap Ekologi Geovetenskap Kognitionsvetenskap Matematik Datavetenskap Villkor Sekretess Copyright Akademiska ©





argumenterande uppsats om sexualundervisning i skolan



Eftersom kvinnliga organ är mer radioaktiva - har känsliga kvinnliga patienter med cystisk fibros ökad riskkvot för alla cancerformer. Patienter med cystisk fibros ger främst efter för andningsdöd. Dessa patienter bör därför utsättas för frekvent diagnostisk avbildning av deras gastrointestinala system för att på ett vänskapligt sätt ta itu med denna sjukdoms GI-manifestationer. Barn ska inte utsättas för för mycket strålning. Strålningsexponeringen kan också minskas genom att minimera onödig supraapikal och infrapulmonell avbildning på CT-skanningar. Sköldkörtel- och bröstcancersköldar är också effektiva när pediatriska patienter utsätts för radiografiska och CT-studier.


Några av de respiratoriska manifestationerna av cystisk fibros är närvaron av förtjockade sekret som uppstår när det finns för mycket klorid och för mycket natriumtransport från slemhinnan. Klibbigt slem hindrar luftflödet i bronkioler och små bronkier Gould, med tiden utvecklar patienter bronkiektas. Detta resulterar i förlust av elasticitet, muskelintegritet och brosk. Försämrad slemhinneclearance orsakar stillastående slemhinnor att hysa bakterietillväxt och infektion. Slemhinnor täpper till luftvägarna och uppmuntrar kvarvarande bakterier och luftvägsskador. Produktion av högviskösa sekret blockerar luftvägarna och främjar vasokonstriktion av mikrokärl som leder till förändrad ventilation-perfusion Gould, bröströntgen är en av de föredragna metoderna som används vid initial utvärdering av andningssjukdomar relaterad till cystisk fibros eftersom den kräver låg stråldos.


En annan metod som används är sinusavbildning som används för att fastställa graden av sinusförsämring. Det hjälper till vid utvärdering av bronkokiektasi och trakeobronkial anatomi. Magnetisk resonanstomografi används också vid utvärdering av patienter med cystisk fibros. Det är lämpligt för vaskulär och mediastinal anatomi utvärdering. Behandling Behandlingsregimer är inriktade på att förebygga övre luftvägsinfektioner som är ansvariga för det största antalet dödsfall hos personer med cystisk fibros. Mediciner inkluderar mukolytiska medel och luftrörsvidgande medel som används för att tunna ut den tjocka sega slemhinnan.


Användning av brett spektrum profylaktisk antibiotika rekommenderas också Scott, Postural dränering, slagverk, hosttekniker och andningsövningar hjälper också patienter att avlägsna sekret. Antibiotika behandlar den primära stimulansen. Patienter med mild lungsjukdom kan använda kortikosteroider, särskilt de som inhaleras Scott, hög dos ibuprofen kan användas för att hämma lungförsämring. Bronkial artär embolisering hjälper till att behandla betydande hemoptys. Andra behandlingsregimer involverar direkt leverans av glycerin och amfotericin B. via intrakavitär perkutan instillation med CT-vägledning och lungtransplantation Scott, Metoder För att få tillgång till information om denna sjukdom skrev jag in Google Scholar i Googles sökmotor.


På Google Scholars hemsida skrev jag in cystiska myom. En värd eller undersökningar som hade gjorts på cystiska fibroider dök upp allt från systematiska översikter till referentgranskade vetenskapliga tidskriftsartiklar. Jag valde senaste tidskriftspublikationer och systematiska översikter. Publikationer från välrenommerade vetenskapliga forskningsorgan med inriktning på forskning om människors hälsa som Center for Disease Control övervägdes också. Jag använde några akademiska databaser som NCBI. Men det enda problemet jag stötte på med dem var att prenumeration var ett krav. Det var inga problem när det kom till att begränsa en viss sökning eftersom jag visste att cystisk fibros var en stor andningsutmaning för många.


Fallstudie En patient fördes till sjukhuset jag genomgick klinisk praktik som led av tarmobstruktion. Denna patient uppvisade några andra symtom. Han hade klibbig slem som ackumulerades och hindrade luftflödet i bronkioler och små bronkier. Den kroniska inflammationen orsakade... Referenslista Gould, B. Patofysiologi för vårdprofessionella. Philadelphia, PA: Saunders. Jones, A. Nya behandlingar vid cystisk fibros. Cystisk fibros CF ärvs genetiskt genom en defekt gen, vilket resulterar i att kroppen producerar "onormalt tjock och klibbig vätska, kallad slem. Detta slem byggs upp i andningsvägarna i lungorna och i bukspottkörteln, det organ som hjälper till att bryta ner och absorbera mat.


Cystic Fibrosis: The Facts är en omfattande, informativ och välskriven bok om sjukdomen och dess behandlingar. Ann Harris och Maurice Super riktar boken till en allmän publik, vilket gör boken extremt tillgänglig för lekmän. Cystisk fibros: Fakta är en idealisk källa för personer som lider av cystisk fibros eller för människor som har nära och kära som lider av sjukdomen. Harris och Super delar upp sidboken i flera. Som texten av Davis indikerar, "eftersom mutationsanalys och patientdata fortsätter att sammanställas, bör patientgenotypning visa sig vara användbar både för att prognosticera och tillhandahålla ett ramverk för att utvärdera. Det finns en mängd tillgänglig information, data och studier om CF. Vad det betyder för patienter som lider av denna försvagande och livshotande sjukdom kommer att förstås när denna uppsats fortsätter.


Kapitel 1 Diagnos och anatomi och fysiologi för en livshotande sjukdom: Cystisk. Behandlingar kan dock användas för att minska, om inte nästan helt, symtom och minimera andra komplikationer. Här är de villkorade sätten: Terapi: Människor med cystisk fibros behöver ett sätt att fysiskt ta bort tjockt slem från sina lungor. Detta görs ofta genom att manuellt klappa med kupade händer på fram- och baksidan av bröstet - en procedur som bäst utförs med personens huvud över kanten av. Att ha denna sjukdom ovanpå det är nästan att be om ytterligare problem. Brunnssyskonen till de som lider av denna sjukdom ser det inte som ett problem. De ser att deras föräldrar inte behandlar dem annorlunda än deras syskon som har sjukdomen.


Livet för ett barn med denna försvagande sjukdom är inte alltid så lätt som vissa av dessa tidigare böcker har fått en att tro. Denna sjukdom drabbar den som har den, syskonen i hushållet, alla som kommer i kontakt med den sjuke och särskilt föräldrarna till den sjuke. Ja, den drabbade är mest direkt påverkad av cystisk fibros, men det är föräldrarna som måste ge det mesta av vården till den drabbade. Som tidigare nämnts kan speciella dieter eller extra vitaminer krävas för att hjälpa barn att smälta sin mat ordentligt, och antibiotika ges för att bekämpa lunginfektioner.


Utöver allt detta är sjukgymnastikens rigorösa uppgift. Detta måste göras två eller tre gånger dagligen så att slemmet inte har en chans att bygga upp och stänga av tillförseln av liv som ger luft. Akut sjukhusvistelse för att bekämpa lunginfektioner och tarmobstruktioner är andra faktorer som föräldrarna till en cystisk fibrospatient måste utstå. Detta kan vara svårt för dem att hantera till en början, men i slutändan kommer alla inblandade parter att gynnas. Vännerna kommer bättre att förstå vad deras kompis måste gå igenom med denna sjukdom.


Det kommer att bli mer acceptabelt och färre kommer att betrakta det som en hämning. Snarare kan det ses som en lärorik upplevelse för alla som kan komma i kontakt med barnet som uthärdar smärtan av cystisk fibros. Det finns vissa fall som inte är lika allvarliga som andra, men det finns de som inte kan vändas lika lätt. Oavsett om det beror på att behandlingen inte kom igång tillräckligt tidigt eller att sjukdomen är utom kontroll är döden en faktor som måste beaktas i de flesta fall som involverar cystisk fibros.


Döden kommer till alla en dag, men den kan komma tidigare för vissa. De problem som vissa familjer kan ha med sin kommunikation kan orsaka stor smärta och lidande när det är dags att ta itu med en älskads död. Cystisk fibros är en sjukdom som kan ta livet av någon som ligger oss väldigt varmt om hjärtat. Utbildning av behandlingar, biverkningar och problem som involverar denna sjukdom är nyckeln till att vinna kampen mot den. Ju fler människor kan veta om olika situationer desto bättre. Hemsida Vetenskap Biologi Cystisk fibros Vad är cystisk fibros Uppsats.


Vad är cystisk fibrosuppsats. Relaterade uppsatser. Den molekylära grunden för cystisk fibros Uppsatsord 2 sidor. Cystisk fibros essä ord 6 sidor. The Cystic Fibrosis Gene Essay Paper Words 8 sidor. Den tysta: Joan Miro Essay Words 3 Pages. Börja designa Essay Words 4 Pages. Skapa en egen signatur för användning i webbuppsatsord 2 sidor. Hur många sidor är ord? Hur många sidor är ord?

No comments:

Post a Comment