Friday, February 4, 2022

Exempel på omvårdnadsuppsatser

Exempel på omvårdnadsuppsatser



Klicka här - för fler exempel på omvårdnadsuppsatser. Levin, R. Däremot kan sjuksköterskor bli olyckliga, missnöjda, arga och ovänliga. Teknisk rapport. Övertygande uppsats. Clinical Journal of Oncology Nursing, 18 2 ,





Introduktion



Alla typer av uppsatser. Analytisk uppsats. Argumenterande uppsats. Orsak och verkan uppsats. Jämförande uppsats. Jämför och kontrast uppsats. Uppsats för kreativt skrivande. Kritisk uppsats. Deduktiv Exempel på omvårdnadsuppsatser. Definition Essä. Beskrivande uppsats. Utforskande uppsats. Expository Essä. Informell uppsats. Litterär uppsats. MBA uppsats. Militär uppsats. Berättande essä. Övertygande uppsats. Reflekterande uppsats. Svarsuppsats. Stipendieuppsats. Kort uppsats. Alla typer av högskoleuppsatser. Antagningsuppsats. Ansökningsbrev. College ansökan uppsats. Ansökningsuppsats för gymnasiet. MBA ansökan uppsats. Uppsats om sjuksköterskeantagning. Alla typer av forskningsrapporter. APA Research Paper. MLA Research Paper.


Forskningsförslag. Alla typer av avhandlingar. Avhandling abstrakt. Avhandlingens inledning. Avhandlingsmetodik. Avhandlingsförslag. Alla typer av uppsatser. Analytisk avhandling. Avhandlingsförslag. Avhandlingsutlåtande. Alla typer av rapporter. Bokrapport. Affärsrapport. Teknisk rapport. Genomförbarhetsrapport. Fältrapport. Formell rapport. Labb rapport. Nyhetsrapport. Lägesrapport. Rekommendation Exempel på omvårdnadsuppsatser. Forskningsrapport. Vetenskapsrapport. Kort rapport. Teknisk rapport. Alla typer av granskningspapper. Artikelrecension. Bokrecension. Kritisk bedömning. Kritisk recension. Litteraturrecension. Filmrecension. Peer Review. Systematisk bedömning. Alla typer av följebrev. Bokföringsbrev. Tekniskt följebrev. Grafisk design följebrev. Praktikbrev. IT-följebrev.


Marknadsföringsbrev. Receptionist följebrev. Omplaceringsbrev. Kort följebrev. Följebrev för socialt arbete. Lärare följebrev. Alla typer av CV. Akademiskt CV. Artist CV. Forskarstuderandes CV. Medicinsk CV. Omvårdnad CV, exempel på omvårdnadsuppsatser. Apoteks CV. Läkarens CV. Alla typer av CV. Bokföring CV. Administrativ assistent CV. Bartender CV. College CV, exempel på omvårdnadsuppsatser. Teknisk CV. Ingångsnivå CV. Funktionellt CV. Praktik CV. IT CV. Marknadsföring CV. Medicinsk assistent CV.





uppsats vattenvård



Som ett resultat satte patienterna sitt förtroende och sin tilltro till vårdpersonalen. Som sjuksköterska är det viktigt att deras förtroende respekteras, värderas och bevaras efter bästa förmåga. Patienter kräver att deras sjuksköterskor tillmötesgår deras behov och säger till när de inte kan göra det själva. Deras roll kan vara att förstärka de läror som visats eller ge patienten direkt vård i hemmet. Dessutom kan familjemedlemmar vara värdefulla för att samarbeta i behandlingsplanen för patienterna. De kan tillhandahålla hälsoinformation om patienten som vårdgivaren kan använda för att på lämpligt sätt tillgodose patientens behov. Varje vårdpersonal har ett gemensamt mål, vilket är patientens välbefinnande. Jag tror att vårdgivare vet att sjuksköterskor är avgörande för deras beslut.


Som ett resultat kommunicerar de med sjuksköterskor för deras input och feedback. Det finns ingen maktkamp. Jag tror att min egen hälsa överlag är bra. Jag blir sällan sjuk men när jag gör det söker jag behandlingar. Jag ser till att följa den förebyggande hälsokontrollen varje år. Sammantaget tar jag hand om min hälsa. Jag försöker fatta hälsosamma beslut på en daglig basis. Jag tror på att ta hand om sinne, kropp och själ. Det är mitt ansvar att vara ett exempel för mina patienter och min familj. Som sjuksköterska tror jag att jag borde vara en förebild för mina patienter. Om två år hoppas jag ha avslutat mitt BSN och vara en kompetent intensivvårdssköterska. Jag hoppas att jag har fått tillräckligt med färdigheter och kunskaper så att jag kan lita på mig själv och mina förmågor för att fullt ut ta hand om mina patienter.


Jag hoppas också kunna ta mig an nya utmaningar och kunna hantera den komplexa patienten. Tillsammans med att ta hand om patienter på ECMO. Förhoppningsvis vara kompetent nog att bli ECMO-certifierad och CCRN-certifiering. Inom fem år hoppas jag kunna utforska andra vägar inom omvårdnad. Jag hoppas kunna göra lite resevård över Texas och kanske utforska andra stater. Jag hoppas att jag gifte mig med ett barn, så det är möjligt att gå bort från intensivvården vid sängkanten och pröva några procedurområden. Jag är osäker på om jag vill bedriva akutvård eller familjepraktik. Jag kan undersöka subspecialisering inom andra områden av befolkningen, såsom förlossning och förlossning eller pediatrik.


Jag kan eventuellt fortsätta att avancera min karriär genom att få en doktor i sjuksköterskepraktik eller doktor i filosofi. Vilka styrkor har du som kommer att stödja uppnåendet av dina professionella mål? Mina styrkor inkluderade min viljestyrka och min motståndskraft. Under min resa för att få min RN-examen mötte jag hinder, motgångar och stress. Men jag lät inte dessa hot spåra ur mitt slutmål. Jag kunde övervinna dem och använda upplevelsen som en möjlighet att lära mig och växa. Min viktigaste styrka är min tro. Grunden för alla mina mål är tro. Vilka begränsningar måste du övervinna för att uppnå dina professionella mål?


Tvärtom tror jag att min otålighet och brist på stöd kommer att vara en faktor för att nå mina professionella mål. För närvarande är jag inte gift eller har barn. Mitt enda ansvar är mig själv. Mitt huvudfokus är att uppnå alla mina professionella mål innan jag slår mig ner. Jag är orolig för att när jag bildar familj kommer mina prioriteringar mot mina professionella mål att förändras. Min omvårdnadsfilosofi är i första hand en holistisk oro och att tillhandahålla empatisk och känslig hälsovård till de sjuka och deras närmaste familjer. För mig är att arbeta som en engagerad sjuksköterska ett sätt att ge tillbaka till samhället vad det förtjänar, eftersom jag tror att en ordentlig sjukvård är grunden för varje utveckling i samhället. Som ett resultat är dessa övertygelser, att erbjuda högsta kvalitet på omvårdnad, vara sympatisk och tillhandahålla en gynnsam läkande miljö tre av de största målen för min karriär.


Därför måste sjuksköterskor alltid sträva efter att ha goda kommunikationsförmåga, den kompetens som krävs och tillämpa en hög nivå av kreativt och kritiskt tänkande när de utför sina uppgifter. Dessutom, eftersom omvårdnad är ett evidensbaserat yrke som kräver en korrekt förståelse av mänskliga hälsoproblem, har jag en personlig skyldighet mot kontinuerligt lärande, forskningsarbete och praktisk erfarenhet för att förbättra mina omvårdnadsfärdigheter. Även om kontinuerligt lärande och att ha den önskade kompetensnivån är viktigt för sjuksköterskor, är användningen av sunt förnuft för att fatta rätt beslut en av förutsättningarna för att lyckas i detta yrke.


Därför finns det ett behov för sjuksköterskor att utföra alla sina uppgifter med absolut omsorg, eftersom detta är en av de primära metoderna för att säkerställa att de vinner sina patienters förtroende. För att uppnå detta bör välbefinnande och samarbete vara de två primära delarna av varje omvårdnadsfilosofi. Wellness är inte bara ett tillstånd av att vara fysiskt okej utan det omfattar också andligt och känslomässigt välbefinnande. För att en patient ska kunna betecknas som okej, bör patienterna kunna acceptera sitt sinnestillstånd genom att formulera lämpliga hanteringsmekanismer med de effekter som kommer med deras åkommor. Å andra sidan betyder samarbete förmågan hos en patient att arbeta tryggt med sjuksköterskor genom att de två utvecklar en relation som är fördelaktig för patienten.


Slutligen, eftersom sjukdomar aldrig är selektiva för individer de angriper, tror jag att det finns ett behov för sjuksköterskor att acceptera mångfalden av patienter som de behandlar oavsett ras, klass, kön och sjukdomsgrad. Även om jag vet att det vid ett tillfälle kommer att vara en utmanande uppgift att göra min filosofi praktisk, på grund av sjuksköterskornas ständigt föränderliga roller, är jag alltid redo att ta emot alla förändringar i samband med mitt yrke. Dessutom, eftersom ansvaret och kraven inom sjuksköterskeyrket är många, finns det ett behov av att sjuksköterskor arbetar hårt, är uthålliga och alltid offra allt som står till deras förfogande för samhällets sunda välbefinnande.


Filosofi definieras som studiet av de grundläggande principerna och begreppen för en viss kunskapsgren; omfamna och söka visdom genom förnuft och logisk presentation av idéer. Detta koncept, tror jag, är att ta bort en idé till dess grundläggande grund eller teori, analysera orsak snarare än verkan, och sedan genom undersökning och övning börja finna förståelse. När detta koncept tillämpas på en befintlig praxis, drar alla parter nytta av en lika stor och större kunskapspool. Som sjuksköterska ser jag själv hur filosofi gäller för mitt yrke. Hur definierar vi omvårdnad som praktik? Efter att ha granskat många tidskrifter och läroböcker hittade jag ett påstående som definierar omvårdnad som jag ser det. Ramona T. För att lyckas med dessa applikationer måste det finnas en balans mellan praktik och oro.


Det finns tre huvudgrenar av filosofi, naturfilosofi, metafysisk filosofi och moralfilosofi. När man talar om omvårdnadsfilosofi är det den moraliska aspekten som spelar mest in, som driver vägledning och definierar praktiken. Denna artikel kommer att ta upp temat omvårdnadsfilosofin. Jag kommer att definiera omvårdnad som en helhet och diskutera dess primära mål, diskutera aspekten av omvårdnad som en konst eller vetenskap, och introducera teorin och hur den hör ihop med omvårdnadsfilosofin. Jag kommer sedan att diskutera hur denna filosofi relaterar till mig, hur min moral och etik formas av inte bara kunskap utan även tro.


Omvårdnads primära mål. Sjuksköterska är ett yrke genomsyrat av rika värderingar baserat på Florence Nightingales arbete. Detta yrke har inte försämrats med tiden på grund av karaktären hos de individer som engagerar sig i denna karriär. Det är rimligt att tro att var och en av oss valde omvårdnad på grund av några viktiga övertygelser eller värderingar som vi hade. Dessa värderingar och övertygelser vägleder oss i slutändan när vi formulerar vår egen definition av omvårdnad och vad vi tror är dess primära mål. Denna essens av omvårdnad praktik fortsätter att återspeglas i samtida omvårdnad. Mitt personliga mål inom omvårdnad är att ge den största omsorgen efter bästa förmåga till en patient och dennes familj. För att göra detta förbinder jag mig från min sida att hålla mig uppdaterad med ny teknologi, evidensbaserad forskning och nya protokoll, och att lita på min moralfilosofi och min övertygelse för att använda dessa verktyg på bästa sätt.


Omvårdnad är en konst och en vetenskap. Forskare har diskuterat i åratal om uppfattningen av omvårdnad som en konst eller en vetenskap. De som står närmare fältet ser omvårdnad mer som en konstform; arbeta genom medium, process och produkt. De som ser på omvårdnad utifrån tenderar dock att se omvårdnad mer som en vetenskap; öva genom systematiserad kunskap och övning. Under mycket av omvårdnadens historia har argumentet härrört från idén om vilken praktik som är mest fördelaktig. Vart och ett av dessa ideal är en grund för nästa; utan att bry sig kan sjuksköterskan inte få kontakt med patienten, om sjuksköterskan inte kan få kontakt utvecklas inte tilliten, utan denna tillitsfulla relation kan inte terapeutisk omvårdnad ske.


Därför är omsorg i centrum för framgångsrika omvårdnadsmöten. Omvårdnadskonsten är också förmågan att bilda förtroendefulla relationer, utföra procedurer skickligt, föreskriva lämpliga behandlingar och moraliskt bedriva sjuksköterskepraktik. Johnson, hur viktig konsten än är, den förlitar sig på vetenskapen för att vägleda den; som en hand styr en pensel till duk. Sjuksköterskan ska ha kunskaper i biologi, kemi, patologi och gällande riktlinjer för farmakologisk terapi. Detta är en ständigt föränderlig kunskapsmassa. Vetenskap omfattar också den färdighet som krävs för att utföra tekniska uppgifter. Vetenskapen utgör grunden för nuvarande praxis inom omvårdnad. Den formar och driver denna praktik genom kunskap, förståelse och teknik. Vetenskapen om omvårdnad kan dock endast tillämpas genom konsten att utöva; särskilt inom ett område där fallen sällan är liknande.


Balansen mellan dessa två stilar är avgörande för att ge optimal behandling; var och en uppmuntrar den andra. Roller som teorin spelar i min BN-sjuksköterskepraktik. Studiet av befintliga teorier ger ett ramverk och riktlinjer för sjuksköterskeområdet, och det har sedan dess så långt tillbaka som Florence Nightingale i s. Var och en av de många teorierna, som lärs ut i sjuksköterskeprogrammet, har något annat att bidra med till omvårdnad, beroende på vilket område inom vården den tillämpas på. Därmed inte sagt att vi som sjuksköterskor idag inte kan tänka utanför dessa teoriers gränser; tekniska framsteg, vetenskapliga genombrott och ihållande forskning förändrar ständigt vårt sätt att förstå vår praktik.


Teorin bör användas som grunden på vilken alla andra läror bygger; genom att studera det förflutna är vi mer förberedda för framtiden. Grunden för omvårdnadsteorier är baserad på kunskap som erhålls genom fyra sätt att veta: empiriskt, etik, estetik och personligt, enligt Carper. Genom att bygga på grunderna som jag har lärt mig genom att ta ett sjuksköterskediplom ger min grundutbildning i omvårdnad BN mig de ytterligare verktyg som behövs för att etablera min sjuksköterskepraktik. Genom att studera etablerade metoder och praktisk träning empiriskt och estetiskt har jag lagt en stark grund för praktik och träning.


Genom observation och erfarenhet etiskt och personligt utökar jag ständigt mitt kritiska tänkande och förbättrar min förmåga med mina nyvunna kunskaper. När dessa teorier väl är etablerade använder vi resonemang för att kunna formulera dem till forskning, praktik och filosofier. De tre vanligaste resonemangsmetoderna är deduktiva, induktiva och abduktiva enligt Johnson Under större delen av min sjuksköterskekarriär har jag förlitat mig på abduktivt resonemang och intuition, eftersom jag har arbetat på olika intensivvårdsavdelningar. Eftersom omständigheterna varierar mycket från patient till patient och fall till fall, kan vi aldrig anta ett resultat baserat enbart på tidigare situationer. Det är i dessa erfarenheter som vanliga teorier formas till våra personliga filosofier. Sjuksköterskepraktiken när den relaterar till min filosofi?


Efter att ha varit sjuksköterska i många år nu, tycker jag att mina åsikter och övertygelser jag hade i början av min karriär skiljer sig mycket från dem jag har idag; medan jag tidigt antog att omvårdnad i första hand baserades på bedömning och träning, nu tycker jag att personliga värderingar och tro är lika viktiga som praktiken. Lärare och mentorer etablerade en bas för omvårdnadsfilosofi; men mina erfarenheter, både bra och dåliga, har hjälpt till att forma mina egna. Min filosofi bygger på nyckelvärderingar som sätter vården av patienten främst: ärlighet, tillit, empati, förespråkande, utbildning, observation och ansvar.


Ärlighet, tillit och empati är viktigt för att jag ska kunna etablera en relation med patienten. Utbildning och observation är viktigt för att kunna ge bästa möjliga vård; och i värsta fall ger komfort. Att förespråka är viktigt när patienten inte kan tala för sig själv. Och slutligen har vi ansvar. Ansvar driver mig att bli ständigt förbättrad och lära mig så att jag kan vara säker på att ge bästa möjliga vård. Allt som är beroende av de andra. Att ha 22 års erfarenhet av intensivvård lärde mig mycket om mig själv.


Det fanns situationer där jag kände mig extremt sårbar och ineffektiv, som att hantera aggressiva eller förvirrade patienter som i princip gjorde mig känslomässigt upprörd under en tid efter händelserna. I den situationen behövde jag lära mig hanteringsmekanismer för att hantera situationerna eller behövde stöd från mina kollegor för att handla med mig eller hjälpa mig när de tiderna blev tuffa. Vi behöver alla stötta och hjälpa varandra att ta sig igenom våra tuffa dagar. Etiska frågor är en aktuell del av hälso- och sjukvården. En sund personlig omvårdnadsfilosofi krävs för att på ett medkännande och bekvämt sätt hantera frågor som medicinsk meningslöshet, allokering av resurser, avbrytande av behandling, användning av begränsningar, vård av hemlösa, etc. Detta betyder också att vi är fulländade förespråkare för patienten och villiga att säga ifrån när vi inte känner att miljön är så säker som den kan vara.


För mig är utredning och utveckling av min egen omvårdnadsfilosofi en förutsättning för ett meningsfullt liv och en givande karriär inom omvårdnad. Jag anser att vi bör vara vår patientförespråkare, särskilt på intensivvårdsavdelningen där patienterna är mycket sårbara och oförmögna att tala eftersom de är sövda, medvetslösa eller intuberade. Referenser Currie, L. Utvärderingsramar för omvårdnadsinformatik. International Journal of Medical Informatics 74 : Egbert, N. Kompetenser för omvårdnad i en digital värld. Metod, resultat och användning av DACH-rekommendationerna för kärnkompetensområden för omvårdnadsinformatik i Österrike, Tyskland och Schweiz. Informatik för hälso- och sjukvård 27 : Moghaddasi, H. Utvärdering av omvårdnadsinformationssystem: Tillämpning av användbarhetsaspekter vid utveckling av system.


Healthcare Informatics Research23 2 : Ämne: 1 Min forskning är utformad för att undersöka effektiviteten av ett kulturellt lämpligt och riktat diabetesutbildningsprogram för minskning av A1C-nivåer efter sex månader. Populationen jag fokuserar på är asiatiska amerikaner med typ II-diabetes, inom ett specifikt åldersintervall. Min hypotes är att efter tre månader av programmet kommer A1C-nivåerna i experimentgruppen att vara lägre än de var innan programmet startade. Jag skulle vilja använda kvantitativa forskningsmetoder oavsett, särskilt för att mäta den beroende variabeln A1C-nivåer.


Detta är en unifaktoriell studie som endast fokuserar på en diabetesfaktor A1C-nivåer, vilket gör det relativt enkelt. Ett annat sätt jag kan närma mig den här studien är att utforma en korrelationsstudie där... Referenser Balfour, W. Gör verklighet av utmärkt patienttillfredsställelse. Barriärer och broar till evidensbaserad klinisk praxis. BMJ: Koska, M. Nöjdhetsdata: patientuppfattning är verklighet. Sjukhus 63 13 : Diskutera begreppet kostnadsbaserad analys. Ge ett exempel på ett program där det kan användas för att visa resultat. Begreppet kostnadsbaserad analys avgränsas som processen för att approximera alla kostnader som är involverade och de tänkbara vinsterna eller fördelarna som kan erhållas från ett visst förslag.


Denna analys tar inte bara hänsyn till kvantitativa faktorer utan även kvalitativa faktorer för att undersöka värdet för pengarna för ett visst projekt, förslag eller möjlighet. Det grundläggande syftet är att göra en bedömning av alla möjligheter och ge underlag för att göra kontraster och jämförelser med andra förslag. Detta koncept med kostnadsbaserad analys kan användas avsevärt i olika medicinska och hälsovårdsprogram, för att avslöja resultat och resultat. Till exempel, inom en sjukvårdsinstitution finns det flera olika program som föreslås varje räkenskapsår men inte alla kan accepteras och implementeras av...


Referenser Batras, D. Organisationsförändringsteori: konsekvenser för hälsofrämjande praktik. Health Promotion International, 31 1 , Brock, D. Etiska frågor inom vinstdrivande hälso- och sjukvård. Washington DC: National Academies Press. Frew, E. Tillämpade metoder för kostnads-nyttoanalys inom hälso- och sjukvården Vol. Oxford University Press. Sutherland, K. Canadian Journal of Nursing Informatics, 8 Welsh, W. Straffrättspolitik och planering: Planerad förändring. Wren, A. Tre modeller för vårdleverans som förvandlar hälso- och sjukvården. Sjuksköterskeyrket var ännu inte instiftat, med en majoritet av individer som tog på sig sjuksköterskerollen som måste lära sig i processen att utföra sina vardagliga uppgifter.


Sjukhus i de väpnade styrkorna såg precis inträdet av kvinnlig vårdpersonal, eftersom återhämtande soldater traditionellt fyllde en majoritet av vårdtjänsterna, särskilt på fältet som ansågs olämpligt för kvinnorna Cashin, ; Hallett, Men tillsammans med kvinnliga sjuksköterskor, andra med olika bakgrund, tjänstgörande i rollen som tvätterska, matrona, kock m.m. I denna uppsats kommer omvårdnadsfördelar och bidrag under krigstid att undersökas. Bidrag Vårdpersonal erbjöd sina tjänster på alla typer av sjukhus: resande sjukhus, operationsteam, sjukhusfartyg, sjukhuståg, bassjukhus, återhämtningssjukhus, fältsjukhus, evakueringsenheter och lägersjukhus...


Referenser Cashin, J. Civil War Nurse Narratives, — av Daneen Wardrop. Ohio Valley History, 16 3 , Hallett, C. Slöjade krigare: Allierade sjuksköterskor från första världskriget. OUP Oxford. McKay, J. Fryer Folios, 9 1 , Rees, P. The Other Anzacs: Nurses at War Threat, C. Omvårdnads medborgerliga rättigheter: Kön och ras i arméns sjuksköterskekår. University of Illinois Press. Reflection Paper on the Collaborative Nurse-Client Relationship Introduktion Den kollaborativa sjuksköterska-klient-relationen CNCR är avgörande för att uppnå hög kvalitet på vården inom omvårdnadsområdet. Men som Feo, Rasmussen, Wiechula, Conroy och Kitson påpekar, är det inte utan utmaningar att utveckla denna typ av terapeutiska relationer.


Att sätta patienten i centrum för vårdprocessen och arbeta med patienten så att klienten tar ägarskap över sin egen vårdprocess och är delaktig i beslutsprocessen är det bästa sättet att säkerställa optimal vård. Samverkan är ett avgörande begrepp inom omvårdnad Trautman, , och när det gäller att utveckla relationen sjuksköterska-klient är det inte mindre viktigt än vad det är när det gäller att samarbeta med annan vårdpersonal. Referenser Burger, C. Betydelsen av relationen sjuksköterska-patient för patientvården.


Integrativ välbefinnande för patienter som får protonterapi: ett patientcentrerat samarbete. The Journal of Alternative and Complementary Medicine, 24, Feo, R. Utveckla effektiva och omtänksamma relationer mellan sjuksköterska och patient. Hållare, K. Se upp ditt steg: omvårdnad och yrkesgränser. Nursing Management, 38 2 , Mulder, B. Effektiv sjuksköterskekommunikation med typ 2-diabetespatienter: en recension. Western Journal of Nursing Research, 37 8 , Pullen Jr, R. Främja terapeutiska relationer mellan sjuksköterska och patient. Omvårdnad gjort otroligt enkelt! Trautman, D. Samarbete: Nyckeln till vårdens transformation. Men med fler och fler primärvårdsläkare som lämnar primärvården för specialiserad medicin, finns det en lucka i vårdtäckningen.


Denna lucka skulle kunna fyllas om avancerade praktiserande registrerade sjuksköterskor APRN fick praktisera i hela sin utbildning och träning – men de är inte. Institute of Medicine IOM, rekommenderar att de bör och ger uttryckliga steg om hur den rekommendationen kan komma till stånd. Legitimerade sjuksköterskor i avancerad praktik bör kunna praktisera i full utsträckning av sin utbildning. Bakgrund Sjuksköterskeområdet främjades ursprungligen för att fylla tomrummet... Referenser American Association of Nurse Practitioners. Historisk tidslinje.


Omvårdnadens framtid. pdf Mundinger, M. Avancerad omvårdnad – bra medicin för läkare? New England Journal of Medicine, , Hur sjuksköterskor fick status som leverantör: Lektioner för farmaceuter. American Journal of Health-System Pharmacy, 60 22, Tillgång till hälsotjänster. html Szabo, L. Kostnad för att inte bry sig: Ingenstans att ta vägen. En sammanfattning av frågan och den medelklassteorin som skulle kunna användas. Det har funnits en oroande trend med både överskott och brist på sjuksköterskor vid olika tidpunkter genom hela sjukvårdens arbetskraftshistoria i USA. Det fanns en sjuksköterskebrist i de tidiga delarna av s Snavely, medan det redan finns ett moratorium för sjuksköterskebrist för tillfället, kommer situationen sannolikt att förvärras i framtiden på grund av ett antal faktorer.


En sådan eventualitet kommer att leda till omvårdnadssituationen som... Referenser Auerbach, D. Kommer RN-arbetsstyrkan att klara av pensioneringen av babyboomarna? Medical Care, 53 10 , Cox, P. Den amerikanska epidemin: USA:s sjuksköterskebrist och omsättningsproblem. Grant, R. USA håller på att ta slut på sjuksköterskor. Atlanten. Hughes, V. Ledarskapsstrategier för att främja kvarhållande av sjuksköterskor. Sci J Nurs Practice. Jackson, J. Journal of Critical Care, 29 3 , — Maslow, A. En teori om mänsklig motivation. Psychological Review, 50 4 , Motivation och personlighet. New York: Harper och Row. Motivation och personlighet. Tillämpa teori på ett praktikproblem: Del 1: Introduktion och praktikproblem Problemet med sjuksköterskors utbrändhet är ett som påverkar sjuksköterskebranschen över hela världen.


Forskare har identifierat problemet och dess betydelse i USA. Omvårdnadsutbrändhet kan leda till högre kostnader för vårdinrättningar, eftersom utbrändhet vanligtvis leder till högre omsättning och högre omsättning till behov av mer utbildning och utgifter för personal. Omvårdnadsutbrändhet kan också påverka vård som ges till patienter eftersom det kan resultera i medkänslaströtthet Henry, Det finns många indikatorer på utbrändhet bland sjuksköterskor men hur man kan hantera det och minska risken för utbrändhet är fortfarande oklart Canadas-De la Fuente et al. Referenser Cañadas-De la Fuente, G. Riskfaktorer och förekomst av utbrändhetssyndrom i sjuksköterskeyrket.


International Journal of Nursing Studies, 52 1 , Henry, B. Omvårdnadsutmattningsinsatser: Vad görs?. Clinical Journal of Oncology Nursing, 18 2 , Sadati, A. Reform av hälsosektorn, emotionell utmattning och omvårdnadsutbrändhet: En retrospektiv panelstudie i Iran. Journal of Nursing Research, 25 5 , Wang, S. Sjuksköterska utbrändhet: personliga och miljömässiga faktorer som prediktorer. International Journal of Nursing Practice, 21 1 , Ta ställning Ledarskap Inom omvårdnad kommer man oundvikligen att möta ett brett spektrum av moraliska och etiska utmaningar.


Detta är mer fallet med tanke på att vi som sjuksköterskor ofta måste arbeta med olika typer av människor, ofta under utmanande stunder i deras liv. Alla dessa människor har personliga förväntningar och krav. Att försöka balansera dessa krav och harmonisera de olika behoven hos dem vi stöter på kan vara en utmaning. Detta är mer fallet med tanke på att vi också måste ta hänsyn till andra intressenters intressen i hela vårdekvationen. I slutändan innebär detta att vi då och då möter situationer som kräver att vi förenar våra vårdprofessionella plikter och skyldigheter med våra personliga eller individuella värderingar. Det bör noteras att när det gäller att navigera i det etiska och moraliska minfältet, är omvårdnadens relevans...


Referenser Burman, M. Anmälan av kollegas missförhållanden inom avancerad omvårdnad. Journal of Nursing Regulation, 1 4 , Mansbach, A. Rapportera tjänstefel hos en medarbetare för att skydda en patient: En jämförelse mellan erfarna sjuksköterskor och sjuksköterskestudenter. The Scientific World Journal, 4 8 , Maurits, E. Hantera yrkesfel av kollegor inom hemtjänsten: en rikstäckande undersökning bland omvårdnadspersonal. BMC Nursing, 15 9 , Smith, M. Encyclopedia of Nursing Education. New York, NY: Springer Publishing Company. Detta är en vanlig aspekt av kvalitativa studier: de försöker inte testa en hypotes eller identifiera en korrelation mellan variabler utan snarare för att bättre förstå ett fenomen eller få insikt i en grupps subjektiva upplevelse.


Istället för att statistisk analys görs identifierar den kvalitativa studien vanligtvis teman eller faktorer som kan hjälpa forskare att få mer kunskap om vad som är mest påverkande i en specifik fråga. För att samla in data till studien genomförde forskarna fokusgrupper och intervjuer, som är vanliga kvalitativa metoder för att samla in data eftersom de ger möjligheter som gör att deltagarna kan prata länge och ge mycket information i sina egna termer så att... Referenser Allen, B. Effekten av mobbning på utbrändhet hos sjuksköterskor: den modererande rollen av psykologisk avskildhet.


Journal of Advanced Nursing, 71 2 , pdf Curtis, K. Översätta forskningsresultat till klinisk vårdpraktik. Journal of Clinical Nursing, 26, Dikko, M. Fastställande av konstruktionsvaliditet och reliabilitet: Pilottestning av en kvalitativ intervju för forskning inom Takaful Islamic insurance. Den kvalitativa rapporten, 21 3 , Khamisa, N. Arbetsrelaterad stress, utbrändhet, arbetstillfredsställelse och allmän hälsa hos sjuksköterskor. International Journal of Environmental Research and Public Health, 12 1 , Van Oostveen, C. International Journal of Nursing Studies, 52 8 , How Does the Nurse Protect the Image of the Professional under Care Delivery Sjuksköterskeyrket är fortfarande ett av de mest pålitliga yrkena, och i själva verket har det blivit betygsatt som sådant flera gånger i dåtid.


Det är dock viktigt att notera att trots att det är ett mycket tillfredsställande jobb är omvårdnad också ett av de mest krävande yrkena. Oavsett så bör sjuksköterskor se till att de inte bara spelar en central roll i främjandet av hälsan, utan också arbetar för att hjälpa dem under deras vård att lindra lidande orsakat av sjukdom. Referenser Epstein, B. Sjuksköterskeetiska koden. De fyra kategorierna som härrör från enkäten är: Delat beslutsfattande, Ledarskap och säkerhet, Välbefinnande och Professionell utveckling. De valda administrationsteorierna är: Innovationsledarskap, Transformationellt ledarskap och Strategiskt ledarskap.


Den första kategorin är Delat beslutsfattande och passar bra med strategiskt ledarskap. Är personalsjuksköterskor involverade i beslutsfattande och alla faser av projekt som påverkar omvårdnad, inklusive kvalitetsprocesser? Människor inom en organisation måste alla ta en aktiv roll i beslutsprocessen. Detta gäller särskilt för komplexa beslut. Strategiskt ledarskap är en administrationsteori som antyder förmågan för alla att arbeta tillsammans för att initiera förändring. När man tittar på teorin finns det en... Referenser Amanchukwu, R. En genomgång av ledarskapsteorier, principer och stilar och deras relevans för utbildningsledning. Management, 5 1 , Morrill, R. Strategiskt ledarskap: Integrering av strategi och ledarskap i högskolor och universitet.


Northouse, P. Ledarskap: Teori och praktik. Wang, V. Strategiskt ledarskap. Charlotte, NC: IAP, Information Age Publishing, Inc. I detta syfte inkluderar några av mina mest framträdande roller, men de är inte begränsade till, utvärdering av policystrukturer, processer och resultat. Detta bör bland annat inriktas på att främja optimal resursallokering och främja bättre patientresultat, samtidigt som man säkerställer att miljön där sjuksköterskor arbetar inte bara är positiv, utan... Ledarskapsplan för självutveckling: Översikt Med hjälp av självutvärderingsverktyg som Strengths Finder och Emotional Intelligence Tool har jag initierat förändringsprocessen som kommer att förbättra min ledarskapskapacitet.


Jag lärde mig genom dessa verktyg mina styrkor och svagheter, och denna kunskap hjälpte mig att utveckla specifika strategier för förändring. Styrkesökningsverktyget visade att jag har stor återställande styrka; att jag interagerar harmoniskt med andra och söker lösningar genom samarbete och förmedling. Jag lärde mig också att en av mina styrkor är förmågan att kontextualisera och analysera aktuella situationer baserat på baserade erfarenheter och händelser. Detta är inte samma sak som att bo; denna styrka hänvisar till de breda metaanalyser som behövs för att förstå ett aktuellt problem. Det förflutna ger oss verktyg och lärdomar.


Även när vi hanterade en tidigare situation dåligt kan vi lära oss av våra misstag och göra olika drag nu. En annan styrka avslöjas i... Referenser Cho, Y. Högskolestudenters motivation att leda i relation till grundläggande psykologisk behovstillfredsställelse och ledarskaps-self-efficacy. Journal of College Student Development, 56 1 , Chollet, M. Utforska feedbackstrategier för att förbättra talande inför publik: ett interaktivt ramverk för virtuell publik. I Proceedings of ACM International Joint Conference on Pervasive and Ubiquitous Computing pp. Ren, S. Ledarskap själv? utveckling i Kina och V ietnam. Asia Pacific Journal of Human Resources, 52 1 , Shamir, B. In Leadership Now: Reflections on the Legacy of Boas Shamir s.


Emerald Publishing Limited. Seibert, S. Länka utvecklingserfarenheter till ledareffektivitet och främjande: Ledarskapets förmedlande roll? Effektivitet och mentornätverk. Personal Psychology, 70 2 , Det finns två huvudkomponenter för att... ashx Environmental Protection Agency Bedömning av risker för människors hälsa. Miljöhälsa. John Wiley. I grund och botten inkluderar såväl implicita som explicita fördomar de olika associationer som görs av en läkare som effektivt kan resultera i en negativ utvärdering av en individ på grundval av ett brett spektrum av egenskaper inklusive, men inte begränsat till, kön, sexuell läggning och ras Rosa, Många studier har tidigare visat att fördomar faktiskt kan påverka resultaten i olika vårdmiljöer.


I en sådan studie fann FitzGerald och Hurst att det finns tillräckliga bevis som tyder på att det inte finns några signifikanta skillnader mellan de biasnivåer som uppvisas av sjukvårdspersonal och de som uppvisas av den allmänna befolkningen. Det är viktigt att…. Referenser FitzGerald, C. Implicit bias in Healthcare Professionals: A Systematic Review. BMC Med Ethics, 18, Rosa, W. Sjuksköterskor som ledare: Evolutionary Visions of Leadership. Teorin hävdar att tre kategorier av variabler är ansvariga för att påverka förekomst, intensitet, timing, nivå av nöd och kvalitet av symtom: 1 fysiologiska faktorer, 2 psykologiska faktorer och 3 situationsfaktorer.


Genom att göra så tar teorin om obehagliga symptom upp de fyra begreppen omvårdnadsmetaparadigm: person, miljö, hälsa och omvårdnad. Denna teori är särskilt användbar på akutmottagningen ER, som är det aktuella området där jag arbetar. Bakgrund Bakgrunden till teorin om obehagliga symtom ligger i det behov som identifierats av... Referenser IOM. pdf E. Sjuksköterskor info. htm Lee, S. En analys och utvärdering av teorin om obehagliga symptom. Advances in Nursing Science, 40 1 , Lenz, E. Samarbetande utveckling av omvårdnadsteorier i medelklassen: Mot en teori om obehagliga symtom. Advances in Nursing Science, 17 3 , The middle-range theory of obehagliga symptom: an update.


Advances in Nursing Science, 19 3 , Simulation ger sjuksköterskestudenter möjligheten att engagera sig i verklighetens dynamik i en kontrollerad miljö där de kan få omedelbar feedback efter sin aktiva lärandeupplevelse. Den här läroplanen är utformad för att engagera eleverna i simuleringskonsten och för att belysa vikten av realistiska upplevelser i inlärningsprocessen. Behov av detta program Nguyen et al. Detta program har utvecklats för att åtgärda denna lucka. Ortiz-Ruiz et al. Referenser Beasley, S. Systematisk utvärderingsplan Del I: Bedömning av elevers läranderesultat i slutet av programmet. Teaching and Learning in Nursing, 13 1 , Knowles, M. Andragogi i aktion. Munshi, F. Låg- kontra high-fidelity-simuleringar i undervisning och bedömning av kliniska färdigheter.


Journal of Taibah University Medical Sciences, 10 1 , Nguyen, H. En utbildningskurs som inkluderar medicinsk simulering för tidig målinriktad terapi och paketet för återupplivning av svår sepsis: en utvärdering för läkarstudentutbildning. Återupplivning, 80 6 , Omvårdnadsteoretiker. html Ortiz-Ruiz, G. Simulering och sepsis: Vad är det bästa beviset?. I Sepsis pp. Springer, New York, NY. Terzioglu, F. Användning av simulering i sjuksköterskeutbildningen. Journal of Curriculum and Teaching, 2 1 : Varför är lagarbete i hälso- och sjukvården viktigt? Inledning Incivility är ett problem på många sjuksköterskearbetsplatser runt om i världen och det är ett problem eftersom människor då och då glömmer vad det är de är där för att göra. Sjuksköterskan är till för att betjäna patienten och för att stödja andra sjuksköterskor i deras uppgifter gentemot patienten.


Däremot kan sjuksköterskor bli olyckliga, missnöjda, arga och ovänliga. De kan mobba varandra, försumma varandra och orsaka känslomässig skada på arbetsplatsen. Incivility kan leda till försämringar i omvårdnadskvalitet Lachman, Denna artikel kommer att definiera frågan om incivility, beskriva dess betydelse för omvårdnad, ge ett exempel på det i en novell, förklara hur en hälsosam miljö kan skapas och, slutligen, diskutera den praktiska tillämpningen av denna fråga på omvårdnad. Fråga om incivility Vad är incivility? American Nurses Association har definierat det som en komplex manifestation av ignorering och okänslighet för... Referenser American Nurses Association. Yrkesfrågor panel om incivility, mobbning och våld på arbetsplatsen.


pdf Bergum, S. Implementering och utvärdering av en peer review-process för avancerade sjuksköterskor på ett universitetssjukhus. Journal of the American Association of Nurse Practitioners, 29 7 , Lachman, V. Urologisk omvårdnad, 35 1 , 39— Manojlovich, M. Organisationskulturens effekter på omvårdnadsprofessionalitet: Implikationer för hälsoresursplanering. Canadian Journal of Nursing Research Archive, 33 4 , Stanton, C. Åtgärder behövs för att stoppa lateralt våld i den perioperativa miljön. AORN journal, 5 , P7-P9. Titel En välskriven titel tjänar två grundläggande syften i forskning. En smart titel kanske inte tjänar något av dessa syften, varför författare som Rejno, Nordin, Forsgren, et al väljer en rak och tydlig titel.


Faktum är att författarna till och med påpekar... Referenser Andrade, C. Hur man skriver ett bra abstrakt för en vetenskaplig uppsats eller konferenspresentation. Indian Journal of Psychiatry 53 2 : Greenhalgh, T. Hur man läser ett papper: Grunderna i evidensbaserad medicin. Chichester, West Sussex, Storbritannien: Wiley-Blackwell. Rejno, A. Nurse Education Today 50 : Health Information and Libraries Journal 30, pp. Lärande teori och praktik Den humanistiska teorin om lärande sätter mottagaren av lärandet i centrum för inlärningsprocessen – dvs. De främsta fördelarna med humanistisk teori är att: 1 den erbjuder ett inlärningscentrerat förhållningssätt till lärande som gör det möjligt för den individuella elevens behov att stå i centrum, och 2 det hjälper till att utveckla adekvat motivation, relationsbyggande, kommunikation, och self-efficacy Halstead, Till exempel kan en patient som är överviktig behöva...


Referenser Halstead, J. Sjuksköterskeutbildares kompetenser: Skapa en evidensbaserad praktik för sjuksköterskeutbildare. New York, NY: National League for Nursing. Rogers, C. Klientcentrerad terapi. New York, NY: Houghton Mifflin. Fackföreningar är arbetstagarorganisationer som bildats för att tillvarata och främja medlemmarnas intressen. I de flesta fall innebär facklig opinionsbildning kollektiva förhandlingar som syftar till att förbättra personalens arbetsvillkor, timmar, förmåner och löner.


På min arbetsplats har fackföreningarna en central roll. Fackligt engagemang i vårt sjukhussystem gynnar såväl vårdpersonal som hela sjukvården. Inte varje sjuksköterska är en medfödd ledare eller ens önskar att bli det; dock kan varje sjuksköterska lära sig att... Idag kännetecknas sjukvården i USA av en växande efterfrågan i kombination med skyhöga kostnader och kritisk brist på kvalificerade läkare. Så du kan skriva den bästa antagningsuppsatsen och de betyg du förtjänar. Sedan kommer det att vara möjligt att gå vidare till nästa steg av att bli sjuksköterska. Och så småningom ta hand om patienterna för sitt uppehälle! Vi kommer också att visa några framgångsrika exempel på omvårdnadsuppsatser och också guida dig genom att skriva den perfekta uppsatsen.


Det är avgörande när du skriver en antagningsuppsats till sjuksköterskeskolan. Följ nästa steg för att ta reda på mer information om vad som är en sjuksköterskeuppsats i detalj, och uppnå en uppsats av högsta kvalitet. För att tillgodose ditt material på rätt sätt till publiken måste din ansökan om sjuksköterskeskola bestå av följande delar:. En introduktion till en omvårdnadsuppsats innehåller ett allmänt uttalande om huvudpoängen i den övergripande uppsatsen. Även om metoderna för patientbedömning har förbättrats har sjuksköterskornas empati i vissa fall saknats. I din inledning ska du definiera din fråga och ge en strategisk plan för hur du ska besvara den. Din kropp bör använda inledningen som en översikt, förklara problemet steg för steg och smidigt övergå från en punkt till en annan.


Varje kroppsstycke i din omvårdnadsuppsats bör innehålla en ämnesmening, stödjande meningar och en avslutande mening. Det bör finnas en balanserad utveckling mellan stycken, där varje enskilt svar leder till en ny fråga. Detta är filosofin för en omvårdnadsuppsats och bör alltid ha i åtanke när du skriver. Stora globala organisationer, Världshälsoorganisationen , erkände denna fråga under året. Processerna för både undervisning och lärande måste anpassas till de nyutexaminerade sjuksköterskorna som kan få de kunniga färdigheter som senast är relevanta för de moderna hälsovårdsbehoven i deras samhällen som en hel.


Slutligen, se till att du i din kropp ger läsaren tillräckligt med information om frågan och svarar på varje enskild fråga du har ställt. Slutför dina påståenden i slutet av styckena och förbered dig för att sammanfatta dem i din slutsats. Slutsatsen av din omvårdnadsuppsats är en återberättelse eller en sammanfattning av de viktigaste frågorna som tas upp i omvårdnadsuppsatsen:. Deras roller har förändrats under de senaste åren. Deras arbetsvillkor har förbättrats, liksom deras löner. Förmågan att bedöma patienter har förbättrats. Förmågan att ge förstående vård har dock sakta avskaffats som ett resultat av starka deras grunder som universitetsutbildningen bygger på.


Innan du börjar din uppsats om sjuksköterskeansökan är det en bra idé att välja ett ämne baserat på dina kunskaper om det angivna ämnet.

No comments:

Post a Comment